ŠUG Nova Gradiška osvojio prvo mjesto na Kupu Hrvatske gluhih u kuglanju

Kup Hrvatske gluhih u kuglanju za žene i muškarce održan je 9. rujna u organizaciji  Sportskog saveza gluhih Nova Gradiška. Domaćini su za ovo natjecanje okupili 10 muških ekipa na kuglani Vijuš u Slavonskome Brodu

Zajednička fotografija.

 

Prvo mjesto je osvojila Športska udruga gluhih Nova Gradiška i time se, nakon što su bili 1. u II. Hrvatskoj kuglačkoj ligi gluhih u travnju ove godine u Zagrebu, 'okitili' dvostrukom krunom (prvenstvo i kup).

Ovo je lijep oproštaj za Športsku udrugu gluhih Nova Gradiška koja po novom Zakonu o športu od iduće godine nema pravo nastupa kao udruga, već mora biti registrirani kuglački klub. Tako će od 2024. s radom početi novoregistrirani KK Maksim Staro Petrovo Selo koji će sudjelovati na natjecanjima.

Muška ekipa KK Slavonija Nova Gradiska je osvojila je 3. mjesto u Kupu Hrvatske gluhih, a ženska ekipa 2. mjesto u Kupu Hrvatske gluhih. Ovo je zaista veliki uspjeh novogradiških kuglača kuglačica u ovo kratko vrijeme: 3 osvojena pehara i 14 osvojenih medalja.

Muška ekipa KK Nova Gradiška je u 2023. godini bila 3. u I. Hrvatskoj kuglačkoj ligi gluhih, KK Slavonija Nova Gradiska, ženska ekipa je bila 4. ekipa u Hrvatskoj.

ŠUG Nova Gradiška je osvojila 1. mjesto u II. Hrvatskoj kuglačkoj ligi gluhih i ukupno udruzi donijela 80 pehara u nasoj 14. godišnjoj povijesti. Naravno, tu je i veliki broj medalja.

Uspjeha su imali i u drugim sportovima: futsalu (mali nogomet), stolnom tenisu, pikadu, cageballu (nogometni kavez).

- Nastavljamo dalje sa istim veseljem i ljubavlju prema sportu i prema našemu gradu kojega predstavljamo na najbolji mogući način. Mali smo ljudi velikoga srca i doista veliko hvala svim članovima ekipa - poručuju iz Športske udruge gluhih Nova Gradiška.

Poslije Kupa Hrvatske za gluhe u kuglanju održana je izborna skupština Hrvatskog kuglačkog saveza gluhih, također u prostoru kuglane Vijuš u Slavonskom Brodu.

Predložena su tri kandidata: dosadašnji predsjednik Stevo Filipović iz Bjelovara, Miro Opačak iz Splita i dopredsjednik Kuglačkog kluba Slavonija - Josip Bošnjak iz Nove Gradiške.

Za novoga predsjednika je, jednoglasnom odlukom Skupštine, izabran Josip Bošnjak.

 

Izvor: Športska udruga gluhih Nova Gradiška

 

Povezane vijesti