ATP: Ivan Dodig bolje plasiran na ljestvici najboljih tenisača od Marina Čilića

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović pala je sa 67. na 68. mjesto najnovije WTA ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak, dok je Petra Martić napredovala tri mjesta, sa 109. na 106. Mirjana Lučić Baroni također je zabilježila napredak od četiri mjesta i sada je 107. tenisačica svijeta

Najbolji hrvatski tenisač je i dalje Ivan Dodig na 34. mjestu ATP ljestvice kao i prošli tjedan, dok je Marin Čilić pao jedno mjesto i sada je 37. tenisač svijeta.
Ivo Karlović je pao pet mjesta i sada se nalazi na 80. mjestu, a Kristijan Mesaroš je napredovao sedam mjesta i popeo se sa 197. na 190. poziciju. Antonio Veić je zadržao prošlotjedni ranking, 218. mjesto.

Među prvih deset dogodile su se neke promjene. Najveća promjena dogodila se na trećem mjestu na koje se popeo pobjednik prvog grand slam turnira sezone Australian Opena Švicarac Stanislas Wawrinka koji je prošli tjedan bio osmi. Prvi je i dalje Španjolac Rafael Nadal, a drugi srpski tenisač Novak Đoković. Britanski tenisač Andy Murray je pao sa četvrtog na šesto mjesto, a Švicarac Roger Federer sa šestog na osmo.

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović pala je sa 67. na 68. mjesto najnovije WTA ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak, dok je Petra Martić napredovala tri mjesta, sa 109. na 106. Mirjana Lučić Baroni također je zabilježila napredak od četiri mjesta i sada je 107. tenisačica svijeta, dok je mlada Osječanka Donna Vekić pala 15 mjesta i sada je 109. Tereza Mrdeža je također pokvarila ranking od prošlog mjesta i to za 18 mjesta i sada je 197.
Pobjednica prvog grand slam turnira sezone Australian Opena Kineskinja Li Na popela se na treće mjesto, dok prvu poziciju i dalje uvjerljivo drži Amerikanka Serena Williams, a drugo Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

Hina

Foto: Igor Kralj/PIXSELL