Snaga paraolimpizma: Izložba fotografija u Zadru

"Riječ je o putujućoj izložbi. Krenuli smo 22. listopada prošle godine iz Zagreba. Do sada nas je vidjela publika u devet gradova, a još ćemo posjetiti Split, Pulu i Rijeku", rekao je Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora

U zadarskoj Znanstvenoj knjižnici otvorena je izložba "Snaga paraolimpizma" autora Damira Senčara, inače fotoreportera HINA- e. Izložba prikazuje značajan fundus fotografija s nastupa hrvatskih paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice na 14. paraolimpijskim igrama u Londonu, gdje su hrvatski paraolimpijci osvojili pet medalja.

Autor izložbe je Damir Senčar, fotoreporter HINA- e i dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, među njima i prestižne "Paralympic Media Award for Photography" za najuspješniju fotografiju snimljenu na POI u Pekingu 2008.

Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić rekao je da se izložba održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. "Riječ je o putujućoj izložbi. Krenuli smo 22. listopada prošle godine iz Zagreba. Do sada nas je vidjela nas publika u devet gradova, a još ćemo posjetiti Split, Pulu i Rijeku" – istaknuo je Matić. 

In-Portal

Foto: Filip Brala/PIXSELL