Ana Zaninović zlatna u Belgiji

Lucija Zaninović propustila je i svjetski kup u Belgiji zbog vratnog živca koji joj još uvijek ne dopušta da se maksimalno posveti treninzima i borbama

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupila je u Belgiji na jednom od najjačih svjetskih A turnira. U konkurenciji od čak 1332 natjecatelja iz 31 države hrvatski su reprezentativci još jednom pokazali snagu. Ukupno sedam odličja od čega tri zlata najbolji su dokaz sve bolje forme uoči svjetskog seniorskog prvenstva koje se u sedmom mjesecu održava u Meksiku. Najraspoloženiji su i ovog puta bili članovi splitskog Marjana koji su osvojili sva hrvatska zlata. U svom prvom samostalnom nastupu nakon olimpijskih igara aktualna svjetska prvakinja i europska doprvakinja Ana Zaninović stigla je do novog zlata te tako dala naslutiti da će i u Meksiku biti ozbiljan kandidat za odličje. S obzirom da je još 2007. godine osvojila svjetsko srebro trećim odličjem na svjetskim prvenstvima postala bi najboljai najtrofejnija hrvatska taekwondoašica. Petra Matijašević je s četiri pobjede bila dominantna u kategoriji do 67 kilograma te nakon europske bronce i odličja na univerzijadi, svjetskom studentskom prvenstvu, prvoj olimpijadi borilačkih sportova sanja lov na svoju prvu svjetsku medalju.

Izvrstan je još jednom bio Lovre Brečić, također član splitskog Marjana koji je sa samo 17 godina nanizao fascinantnih osam odličja u isto toliko nastupa. Okitio se naslovima juniorskog i seniorskog prvaka Hrvatske, juniorskog prvaka Europe, prvaka starog kontinenta do 21 godine, te zlatima na A turnirima u Beogradu, Zagrebu i Belgiji. Na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja nije bio tek u Eindhovenu gdje se morao zadovoljiti broncom.

Osvajačica olimpijske bronce Lucija Zaninović nakon Nizozemske propustila je i svjetski kup u Belgiji zbog vratnog živca koji joj još uvijek ne dopušta da se maksimalno posveti treninzima i borbama te još uvijek čeka na svoj prvi izlazak na tatami nakon osvajanja odličja u Londonu.

VLM

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL