Osvajaju medalje, a treniraju na hodniku

Mlade koprivničke rukometašice zlatom su se okitile u Čakovcu. Do naslova su došle nakon boljeg izvođenja sedmeraca u finalu protiv riječkog Zameta

Kakav je to sjajan vikend bio za koprivničke sportaše. Mlađe kadetkinje Podravke osvojile su prvenstvo Hrvatske, Domagoj Buhinjak iz Kluba tajlandskog boksa Samurai na državnom prvenstvu u Poreču osvojio je zlato, a njegov klupski kolega Nikola Bos srebro, dok su stolnotenisači Podravke izborili ulazak u najelitniji rang - Superligu.

Mlade koprivničke rukometašice zlatom su se okitile u Čakovcu. Do naslova su došle nakon boljeg izvođenja sedmeraca u finalu protiv riječkog Zameta - 24:22.

- Borile su se, ginule jedna za drugu, igrale su rukomet i, što je najvažnije, do toga svega su došle poštenim radom na treningu i svojim kulturnim i sportskim ponašanjem, kako na terenu, tako i izvan njega. Srce mi je od ponosa veliko kao kuća - istaknula je njihova trenerica i legendarna koprivnička rukometašica Snježana Petika za klupski portal.

Dodajmo i da je Podravkina Ivona Mrđen proglašena za najbolju igračicu, a Lena Ljubić najboljim lijevim krilom turnira.

Talentirani borac Buhinjak je u K-1 borilačkoj disciplini do zlata došao u kategoriji seniora do 81 kilogram, a Bos do srebra u kategoriji do 67 kilograma.

- Ovo je najveći uspjeh kluba u nepune tri godine postojanja - rekao je trener Vinko Peharda i otkrio da je uspjeh tim i veći ako se zna kakve uvjete treniranja imaju.

- Najveći problem za klub je nastao kada smo nakon dvije godine treniranja u podrumskoj dvorani Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski ostali bez nje jer je škola preko noći pretvorila taj prostor u skladište. Od ljeta prošle godine treniramo iza gola, na hodniku u gimnazijskoj dvorani - dodao je Peharda.

Stolnotenisači Podravke do Superlige su došli sa 17 pobjeda i samo jednim porazom.

- Do zadnjeg kola vodili smo bitku za prvo mjesto sa Željezničarom iz Varaždina i samim time ovaj uspjeh je još i slađi. Ovisno o financijskoj situaciji, a koja nije bajna, ovisit će i sastav ekipe za Superligu. U pregovorima smo s nekoliko kvalitetnih igrača koji bi nam bili pojačanja i koji bi garantirali ostanak u ligi, ali moramo vidjeti da li naš skromni budžet može pratiti njihove uvjete. Ako ne, ekipa se neće mijenjati i s istim sastavom ćemo pokušati izboriti ostanak - kazao je trener i najbolji igrač kluba Danijel Lončar.

VLM

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL