Bravo majstori: Ivica Kostelić osvojio srebro, Natko Zrnčić Dim na sjajnom desetom mjestu

Kostelić je u spustu ostvario sedmo vrijeme, te je bio u odličnoj poziciji za napad na medalju, čak i zlato. U slalomu je ostvario treći rezultat, brži od njega bili su samo Slovak Adam Žampa, koji je u slalomsku utrku krenuo kao treći i imao mnogo bolje uvjete na stazi od najboljih iz spustaškog dijela natjecanja, te Viletta, a to je bilo dovoljno za srebro

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u super-kombinaciji voženoj na stazi Rosa Hutor na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, što mu je četvrto srebro sa ZOI u karijeri, a treće uzastopno u kombinaciji.
Kosteliću će tako vjerojatno ostati neispunjen sam o osvajanju zlatne olimpijske medalje, uspjeha koji je njegova sestra Janica ostvarila četiri puta.

Zlatnu medalju osvojio je Švicarac Sandro Viletta sa 34 stotinke boljim vremenom od Kostelića, dok je do bronce stigao Talijan Christof Innerhofer sa 47 stotinki slabijim vremenom.

Kostelić je bio srebrni u kombinaciji na ZOI u Torinu 2006. i Vancouveru 2010., te u slalomu u Vancouveru 2010.

Kostelićevo srebro je 11. medalja za hrvatske sportaše na ZOI, a 10. za obitelj Kostelić.

Kostelić je u spustu ostvario sedmo vrijeme, te je bio u odličnoj poziciji za napad na medalju, čak i zlato. U slalomu je ostvario treći rezultat, brži od njega bili su samo Slovak Adam Žampa, koji je u slalomsku utrku krenuo kao treći i imao mnogo bolje uvjete na stazi od najboljih iz spustaškog dijela natjecanja, te Viletta, a to je bilo dovoljno za srebro.

Pobjeda Švicarca Vilette u super-kombinaciji veliko je iznenađenje, ovom 28-godišnjaku je dosada najbolji plasman u ovoj disciplini u Svjetskom kupu bilo šesto mjesto još iz 2009. godine iz Val d'Iserea, dok je jedinu pobjedu ostvario u superveleslalomu u Beaver Creeku iz prosinca 2011. Nakon spusta je bio 14., ali je sjajnom slalomskom vožnjom, u kojoj je ostvario drugo mjesto stigao do najvećeg uspjeha u karijeri.

Innerhoferu je bronca iz super-kombinacije druga medalja sa ZOI, u spustu je bio srebrni.

Vodeći dvojac nakon spusta, Norvežanin Kjetil Jansrud i Čeh Ondrej Bank, natjecanje su završili kao četvrti odnosno sedmi sa 1.06, odnosno 1.64 sekunde iza Vilette. žampa je sjajnim nastupom u slalomu na kraju stigao do petog mjesta sa 1.14 sekundi iza pobjednika.

Branitelj zlata otprije četiri godine, Amerikanac Bodea Millera bio šesti sa 1.40 sekundi iza Vilette, dok je pobjednik otprije osam godina, još jedan Amerikanac Ted Ligety bio 12. sa 2.19 sekundi iaz Švicarca.

Najveći favorit za naslov, Francuz Alexis Pinturault, pobjednik ovogodišnje super-kombinacije iz Kitzbuehela, te drugi iz Wengena, nakon spusta je bio 24., pa je u slalomu morao riskirati što je dovelo do greške i odustajanja u donjem dijelu staze.

Drugi hrvatski predstavnik u super-kombinaciji Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 10. mjesto sa 1.86 sekundi zaostatka za Vilettom, što je njegov plasman na ZOI u karijeri. Prije četiri godine u Vancouveru je bio 20. u kombinaciji, te 19. u slalomu.

Dodjela medalja u super-kombinaciji održat će se u subotu poslijepodne.

REZULTATI:
1. Sandro Viletta (Švi)       2:45.20  
2. IVICA KOSTELIĆ (HRV)         +0.34  
3. Christof Innerhofer (Ita)    +0.47  
4. Kjetil Jansrud (Nor)         +1.06  
5. Adam Žampa (Svk)             +1.14  
6. Bode Miller (SAD)            +1.40  
7. Ondrej Bank (Češ)            +1.64  
8. Carlo Janka (Švi)            +1.68  
8. Aksel Lund Svindal (Nor)     +1.68  
10. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV)       +1.86  
Hina

Foto: Goran Stanzl/Večernji list