Blistava bronca Željka Jarića u Barceloni

"Turnir nam je poslužio kao dio priprema za europsko prvenstvo u Portugalu", kaže Željko Jarić-Pavičić

Perjanice boćarskog kluba OSI DDZ  'Željko Klepač - Uriho', Marko Arambašić i Željko Jarić-Pavičić, kao dio reprezentacije Hrvatske u boći, ubilježili su sjajne rezultatena boćarskom turniru u Barceloni. Osim Hrvatske, na ovom međunarodnom natjecanju nastupili su i reprezentacija Venezuele, sportaši autonomne pokrajine Catalune te domaćina Španjolske. Prvi put u povijesti Urihova kluba imali smo dva reprezentativca u dvije različite kategorije. Odabrana nacionalna vrsta bila je sastavljena od četiri igrača iz tri kluba. Uz nas rečenog dvojca Arambašić/ Jarić-Pavičić hrvatske su boje branili Mihajlo Kovačić iz Osijeka  te Davor Komari iz Pule.

"Turnir nam je poslužio kao dio priprema za europsko prvenstvo u Portugalu", priča Željko Jarić-Pavičić. "U Barcelonu smo otputovali avionom i uz određene poteškoće, zbog presjedanja,  stigli smo nao dredište nakon skoro pet sati leta. Međutim , sve su to sporedne stvari u smislu ponosa zbog nastupa za Hrvatsku. Natjecanje se odvijalo u dva dana. Prvog dana održani su pojedinačni susreti. Marko Arambašić je u dosta jakoj konkurenciji igrača koji koriste rampu za igranje u BC 3 kategoriji na kraju dana osvojio 8. mjesto , a njegov suigrač u paru 6. mjesto. Na svoje smo došli u BC 4 kat. gdje smo nakon dobre igre uspjeli uzeti dvije medalje. Odlični Španjolac Vasile Agache osvojio je 1. mjesto, moj partner u igri parova  Davor Komar došao je do srebra , a ja sam osvojio broncu", kaže Željko. Željko Jarić u boćarskoj akciji

Mečevi su se bodovali za paraolimpijske igre u Riju 2016. Ovo su ujedno prve medalje u pojedinačnoj konkurenciji za Hrvatsku od postanka matičnog saveza. One su i ohrabrenje te poticaj za još kvalitetniji i intenzivniji rad , kako klubova i naravno reprezentacije. Slijede nam nastupi u prvenstvu Hrvatske krajem travnja u Požegi , potom Dolazi na red ekino prvenstvo u Zagrebu 18. svibnja.

"Nakon tih natjecanja odlazimo na jaki međunarodni turnir u Prag koncem mjeseca svibnja. Uz pripreme repke, šlag na tortu bit će naš nastup na europskom prvenstvu", kaže Željko Jarić-Pavičić.

In-Portal