Raspisan natječaj za glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora je, na osmoj sjednici održanoj u srijedu, pokrenulo postupak izbora glavnog tajnika HOO-a i imenovalo pet članova Komisije, u kojoj su Danko Radić, Marijan Hanžeković, Branimir Bašić, Sanda Čorak i Gordan Kožulj, koji trebaju pripremiti i provesti postupak za izbor i imenovanje glavnog tajnika HOO-a

Istodobno članovi Vijeća su na listu potencijalnih A kandidata za Olimpijske igre Rio 2016. uvrstili tenisača Marina Čilića te hrvače Božu Starčevića i Nenada Žugaja. Oni su se na toj listi pridružili Marijani Mišković, Tomislavu Marjanoviću, Ivanu Kljaković Gašpiću, Šimi Fanteli, Igoru Mareniću, Tončiju Stipanoviću, Bojanu Đuroviću, Antunu i Josipu Glasnoviću te Ruiwu Tanu.

Naravno, da su na "listi sigurnih putnika" i tzv. "TOP" kandidati, odnosno osvajači odličja u pojedninačnoj konkurenciji iz Pekingu i Londonu; Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz, Blanka Vlašić, Filip Ude, Valent Sinković, Martin Sinković, David Šain, Damir Martin, Snježana Pejčić i Lucija Zaninović.

HOO pocjenjuje da će ukupni troškovi Projekta OI Rio 2016. u programskom dijelu za razdoblje od 2013. do 2016. biti 42,9 milijuna kuna.

U Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija uvršteni su Jakov Bunjevac (karate), Tin Srbić (gimnastika), te Matej Raguž, Josip Međugorac, Lovro Kovač i Hrvoje Hrvoj (judo), dok će sredstva iz Programa individualne skrbi o mladima koristiti Nika Deša (karate) i Matija Mihalić (streličarstvo).

Vijeće je raspravljalo o prijedlogu Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2012. godinu koje je upućeno Skupštini HOO-a na usvajanje, dok je Nadzorni odbor HOO-a utvrdio da je poslovanja HOO-a za 2012. bilo u skladu sa zakonima, mjerodavnim aktima i odlukama Skupštine i Vijeća.

Skupština HOO-a održat će se 6. svibnja 2013., a jedna od glavnih točaka dnevnog reda bit će usvajanje Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2012. godinu.

Hina

Foto: Igor Kralj/PIXSELL