Šuker: Četvrta smo reprezentacija u svijetu, ali bez euforije, molim

"Ponosni smo na rezultate hrvatske reprezentacije i rad izbornika Igora Štimca. U dobrom smo položaju, no ne smijemo zaboraviti kako Belgije dugo nije bilo na velikim natjecanjima i kako je gladna uspjeha," kazao je Šuker.

Na dan kada je hrvatska nogometna reprezentacija postala četvrta reprezentacija svijeta na ljestvici Fife, predsjednik Hrvatskog nogometog saveza (HNS) Davor Šuker službeno je posjetio Ljubljanu gdje se susreo s predsjednikom Slovenskog nogometnog saveza Aleksandrom Čeferinom.
Šuker i Čeferin su razgovarali o suradnji dvaju saveza, ali i o slovenskim iskustvima u izgradnji malih, ali funkcionalnih nogometnih stadiona. U tom pogledu Slovenija je daleko ispred Hrvatske jer ima nekoliko sjajnih, novih stadiona. No, HNS se može pohvaliti daleko boljim rezultatima nacionalne vrste.

"Hrvatska reprezentacija se bori za plasman na SP 2014. i ponosni smo na njezine rezultate i rad izbornika Igora Štimca. U dobrom smo položaju, no ne smijemo zaboraviti kako Belgije dugo nije bilo na velikim natjecanjima i kako je gladna uspjeha," kazao je Šuker.

Na pitanje slovenskih kolega što misle o sudjelovanju Slovenije i Hrvatske u regionalnoj ligi, Šuker je naglasio kako osobno nije za takvo natjecanje, dok je njegov slovenski kolega naglasio kako još uvijek nije vrijeme za takvu ligu.

O mogućoj prijateljskoj utakmici hrvatske i slovenske reprezentacije Šuker je istaknuo. "Susjedi smo, živimo blizu jedni drugima, a troškovi za prijevoz nisu veliki. Zašto ne bi pomogli jedni drugima i igrali što više utakmica," kazao je predsjednik HNS-a.

Čeferin je nakon sastanka naglasio kako obje države imaju mnogo toga zajedničkog, ali i da Slovenija može mnogo toga naučiti od Hrvatske.

Hina