Mladić s Downovim sindromom nakratko postao NBA zvijezda

Kevina Growa je dvoranski spiker najavio kao šestog igrača 76ersa uz bučno odobravanje navijača. Mladić nije skidao osmijeh s lica tijekom utakmice protiv Cleveland Cavaliersa, a i cijela momčad 76ersa je bila vidljivo raspoložena

Zadnji je dan kad NBA klubovi mogu izvršiti zamjene igrača. Košarkaška javnost iščekuje hoće li biti kakvih senzacionalnih iznenađenja na tržištu igrača. No svu tu halabuku zasjenio je posao koji su obavili Philadelphia 76ersi.
Kevin Grow, mladić s Downovim sindromom, zahvaljujući snimci sa svoje srednjoškolske utakmice, postao je, barem na nekoliko dana,  NBA zvijezda.
U ponedjeljak je 18-godišnji Grow potpisao dvodnevni ugovor s Philadelphia 76ersima. U utorak na utakmici protiv Cleveland Cavaliersa Grow bio je dio momčadi 76ersa. Imao je svoje mjesto u svlačionici, odmah do krilnog  igrača Evana Turnera. Mladića s Downom čekala je čitava oprema, tenisice, trenirka i dres s brojem 33.
Grow je pred kamerama, punom dvoranom i suigračima srdačno pozdravio svoje roditelje na tribinama.
“Potrudili smo se da sve ovo snimimo pa da poslije gledamo i uživamo skupa s Kevinom. Napokon da se nešto dobro i vrijedno pojavilo na društvenim mrežama“, našalio se Kevinov suigrač Spencer Hawes.
Growa je dvoranski spiker najavio kao šestog igrača 76ersa uz bučno odobravanje navijača. Mladić nije skidao osmijeh s lica tijekom utakmice, a i cijela momčad 76ersa je bila vidljivo raspoložena.
B. Šutalo