Ratku Kovačiću novi predsjednički mandat Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Predsjednik Kovačić istakao je da će, uz ostalo, više raditi na motivaciji mladih s invaliditetom da se što masovnije uključe u sport, a u toj misiji pomoći će mu i novoizabrani dopredsjednik HPO-a Josip Držaić, inače ravnatelj ustanove URIHO te predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom

U subotu je Varaždin bio domaćin izborne Skupštine Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO), a za predsjednika je ponovno izabran Ratko Kovačić. Prvi puta je za predsjednika HPO-a izabran 1997. godine, a ovo će mu biti šesti mandat.

U prigodnom govoru članovima članovima skupštine, Kovačić im se posebno zahvalio na povjerenju, Kovačić je istakao da su najvažniji ciljevi u narednom razdoblju povećati broj hrvatskih sportaša na svim velikim svjetskim natjecanjima, posebice na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru koje se održavaju 2016. godine. Za dopredsjednika je izabran Josip Držaić, inače ravnatelj ustanove URIHO te predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.

Osim Paraolimpijskih igara, cilj je i stvaranje što boljih uvjeta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom u svim županijama u Hrvatskoj. Poseban naglasak  stavit će se na motiviranje mladih osoba s invaliditetom da se uključe u sport kroz klubove koji okupljaju OSI sportaše.
Predsjednik Kovačić rekao je kako je potrebno da se jedinice lokalne uprave i samouprave više senzibiliziraju kako bi se stekao preduvjet za prikupljanje adekvatnih financijskih sredstava za rad sportaša s invaliditetom. Prema mišljenju predsjednika Kovačića, u ovom je trenutku razina financiranja od strane lokalne zajednice nedovoljna te stoga HPO mora pronaći rješenje za ovaj problem.

M. Damjanović

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL