Igrači Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO startali pobjedom u III. Hrvatskoj šahovskoj ligi centar A

Cilj nastupanja u šahovskoj ligi je da se što više osoba s invaliditetom iz Zagreba kroz šah integrira u društvo. Kroz godine ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO se prometnuo u najbolji šahovski klub koji okuplja osobe s invalidtetom u Hrvatskoj

Ovog je vikenda u dvorani za šah Doma sportova počela nova sezonanatjecanja u hrvatskim šahovskim ligama.

Ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO s pobjedom je startala u III. Hrvatskoj šahovskoj ligi centar A, nadigrali su ekipu ŠK 'Petrinja' iz Petrinje rezultatom 4:2.

Uzgred, igrači ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO pravo nastupa u III. HŠL centar A gdje nastupa ukupno 12 ekipa, ostvarili su nakon što su 2013. godine suvereno bili pobjednici IV. HŠL centar A. 
Pobjede su ostvarili fide majstor Denis Rosandić i majstorski kandidati Domagoj Glažar, Alen Ognjačević i Krsto Kovačević, dok su poraze ubilježili kapetan ekipe Zoran Matana i Karlo-Zvonko Glažar. Nakon odigranog 1.kola ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO zauzima treće mjesto s dva osvojena boda, koliko ima i prvoplasirana ekipa ŠK 'Novi Zagreb'.

U V. Hrvatskoj šahovskoj ligi centar A nastupila je i druga ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO, oni su tijesno izgubili od ŠK 'Draganići' rezultatom 3,5:2,5. Ove godine sasvim sigurno neće kao prethodne zauzeti posljednje mjesto u V. ligi koja broji 17 ekipa. Cilj nastupanja u V. HŠL centar A je da se što više osoba s invaliditetom iz Zagreba  kroz šah integrira u društvo.
Kroz godine ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO se prometnuo u najbolji šahovski klub koji okuplja osobe s invalidtetom u Hrvatskoj.
Njihova snaga leži u zajedništvu i po tome se razlikuju od ostalih ekipa.

Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, slobodno ih kontaktirajte na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

M. Damjanović