Niko Kovač: Nije dobar onaj nogomet koji se igra samo drugo poluvrijeme

Hrvatski izbornik ispričao se domaćinima i zbog paljenja baklji nekolicine havijača hrvatske reprezentacije na stadionu u Sankt Gallenu. "Ispričao bih se Švicarcima na ponašanju nekih naših takozvanih navijača koji su svojim 'navijanjem' pokvarili čitavu sliku o nama"

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nakon 2-2 remije protiv Švicarske u Sankt Gallenu procijenio je kako je igra naše momčadi bila mnogo bolja u drugom poluvremenu no u prvih 45 minuta.
"S prvim poluvremenom sigurno nisam zadovoljan, jer nedostajali su strast i želja za igrom. U drugom poluvremenu smo pokazali pravo lice, a vidjeli ste tko je igrao u prvom, a tko u drugom poluvremenu. Prvih 45 minuta smo igrali presporo, previše u širinu i zato su nas Švicarci zatvarali. U nastavku smo igrali brže i odmah se vidio rezultat. Imali smo samo tri dana priprema tijekom kojih gotovo da uopće nismo trenirali. Tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo morat ćemo dosta poraditi na uigravanju", rekao je Kovač, te dodao:

"Želio bih da reprezentativci do SP-a ostanu zdravi i motivirani kako bismo bili u punoj formi tijekom završnih priprema".

Hrvatski izbornik ispričao se domaćinima i zbog paljenja baklji nekolicine havijača hrvatske reprezentacije na stadionu u Sankt Gallenu.

"Ispričao bih se Švicarcima na ponašanju nekih naših takozvanih navijača koji su svojim ponašanjem pokvarili čitavu sliku o nama".

Dvostruki strijelac za našu reprezentaciju Ivica Olić razmišlja slično kao izbornik.

"Drugo poluvrijeme smo kao ekipa odigrali jako dobro, a to je izbornik od nas i tražio. U prvom poluvrmenu smo dosta griješili, što je i normalno jer su neki igrači tek započeli nastavak prvenstva, a i tri mjeseca nismo bili na okupu. Ipak, pokazali smo da možemo igrati protiv reprezentacije poput Švicarske koja je među najboljima na svijetu. Nakon 2-2 imali smo dosta šansi iz kojih smo mogli doći i do pobjede. U narednim utakmicama ćemo pokušati igrati svih 90 minuta kao u drugom poluvremenu", kazao je Olić.

Hina

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL