Veliki povratak Gorana Ivaniševića

"Bit će sjajno opet igrati protiv Tima Henmana, posebno u Škotskoj. Uvijek sam htio posjetiti Škotsku, dom Andyja Murraya! Bit će sjajno vidjeti Edinburgh, grad o kojem sam toliko čuo i veselim se borbi za naslov", rekao je Goran

Nekada najbolji hrvatski tenisač Goran Ivanišević igrat će protiv Britanca Tima Henmana meč u Edinburghu u sklopu turnira vetarana Brodies Champions of Tennis koji se održava od 20. do 23. lipnja, piše sportski web portal posvećen tenisu "10sballs.com".
To će biti prvi susret ove dvojice tenisača nakon 12 godina kada su igrali polufinale Wimbledona u kojem je pobijedio Ivanišević i nakon kojeg je osvojio taj grand slam turnir svladavši u finalu Australca Patricka Raftera.

Ivanišević jedva čeka meč protiv "starog" suparnika i prijatelja. "Kad god vidim Tima, sjetim se tog meča", kazao je hrvatski tenisač.

"Bit će sjajno opet igrati protiv njega, posebno u Škotskoj. Uvijek sam htio posjetiti Škotsku, dom Andyja Murraya! Bit će sjajno vidjeti Edinburgh, grad o kojem sam toliko čuo i veselim se borbi za naslov. Znam da će tamo biti John McEnroe pa će to biti zabavan tjedan!", dodao je.

Henman ne krije zadovoljstvo što će opet imati priliku igrati protiv Ivaniševića: "Stvarno sam sretan što ću opet igrati protiv Gorana".

"Naš meč 2001. u polufinalu Wimbledona bio je stvarno jedinstven i poseban zbog važnosti koju je imao za obojicu. Ako postoji jedan meč o kojem ljudi vole razgovarati sa mnom, onda je to taj. Radujem se susretu s njim i nadam se da ću sada pobijediti", dodao je.

Brodies Champions of Tennis je turnir ATP Champions Toura, teniskog natjecanja na kojem nastupaju bivši teniski profesionalci. Na turnirima se okupljaju mnogi od najvećih tenisača u povijesti, a natjecanja se organiziraju u raznim gradovima diljem svijeta. Brodies Champions of Tennis je ustanovljen 1997. godine.

Hina

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL