Koksaki virus: Zdravom prehranom i čišćenjem organizma protiv smrtonosnog nametnika

Nada je prije nekoliko godina počela patiti od malih temperatura, umarala se i imala je bolove u mišićima. Liječnički pregledi su ukazali na koksaki virus. Liječnici su joj rekli da oko 5 posto pacijenata osjeti posljedice virusnog oboljenja na srcu ili plućima. A ona je bila među tih pet posto i život u njoj polako je kopnio

Naše zdravlje je najčešće odraz našeg načina života. O tome svjedoči i slučaj Nade Radović iz Beograda, koja je preležala koksaki virus i, zahvaljujući prirodnoj terapiji pročišćavanja organizma i zdravoj prehrani, povratila savršeno zdravlje i izliječila se i od drugih bolesti koje su je prije toga mučile.

Nada je prije nekoliko godina počela patiti od malih temperatura, umarala se i imala je bolove u mišićima. Liječnički pregledi su ukazali na koksaki virus. Liječnici su joj rekli da oko 5 posto pacijenata osjeti posljedice virusnog oboljenja na srcu ili plućima. 

Ožiljci na srcu

Nažalost, Nada je bila među tih pet posto. U to vrijeme je još radila i išla na posao, ali se osjećala vrlo loše.

Ponovno je otišla kod kardiologa, koji je otkrio ožiljke na srcu. Poslije toga, otišla je na bolovanje koje je trajalo godinu dana. Pila je razne lijekove i konzumirala C vitamin te je također puno šetala, ali su rezultati bili neznatni.

Ubrzo je otišla u penziju. Imunološki sistem joj je bio vrlo loš, tako da je bila izrazito podložna virusima. Kad više nije znala gdje ići i što raditi čula je za jednu terapiju koju su isprobale neke njezine prijateljice i koja im je mnogo pomogla.

Terapija se sastojala od pročišćavanja organizma na razne načine, promjene ishrane i načina života.

U početku je bila malo skeptična, ali, bilo joj je jasno da će se, ako ništa ne poduzme, osjećati sve gore i gore.

Na voću i povrću

Prva tri tjedna Nada je bila samo na voću i salatama. Počela je pomalo da jede ljuto:  ljute papričice, koje su veoma zdrave za cirkulaciju i za krvne žile te je također konzumirala i češnjak...

U početku sve te namirnice smetaju, ako se organizam na njih nije navikao, ali se navike postepeno mijenjaju i dobre navike zamijene loše. Drugog mjeseca terapije počela je s čišćenjem debelog crijeva putem klistiranja.

Jedan od Nadinih zdravstvenih problema bila je i konstipacija (zatvor), a to čišćenje se i inače preporučuje svima koji imaju probleme sa zdravljem, jer se tako oslobađaju naslage stare stolice koje se godinama talože i truju organizam.

Tijekom terapije, Nada je smršavjela dvanaest kilograma i otada bez problema održava idealnu težinu.

Nakon čišćenja debelog crijeva, obavila je i čišćenje jetre.

Poslije čišćenja jetre čovjek se fantastično osjeća, kao da je dobio krila.

Nakon trećeg ili četvrtog čišćenja jetre, Nada je bukvalno počela trčati, što je za nju bio fantastičan osjećaj poslije svega što je prije toga doživjela.

Prestala je piti lijekove za srce te je otišla je na kontrolu kod kardiologa kako bi vidjela kakva je njena situacija s medicinskog gledišta.

Njen suprug i prijatelji nisu mogli povjerovati da joj je bolje od tih prirodnih terapija. Ali, i liječničke analize su pokazale uspjeh.

Kardiolog koji je šest mjeseci prije toga radio ultrazvuk srca nije mogao povjerovati svojim očima.

Kada je video da su se ožiljci povukli, liječnik ju je detaljno ispitao što radi i kako se hrani.

Jedan savršen dan

Nada ujutro prvo uzima med i vodu. Ranije je bacala ušećereni med, ne znajući da je upravo on zdrav.

Kave se nije odrekla, ali sad za cijeli dan popije dvije šalice, dok je ranije pila puno više.

Poslije jutarnje kave obavezno popije neki od biljnih čajeva, a zatim čašu prirodnog svježe pripremljenog soka (iz sokovnika). Ako nema vremena za pripremu onog prirodnog, popije 100-postotni sok iz tetrapaka.

Uz čaj popije i C vitamin, a poslije toga uz sok popije žličicu peluda i na vrh žličice prirodnog kalcija.

Zatim pojede neku voćku (jabuku, bananu, smokvu), a oko četiri sata ruča.
Za ručak obavezno uzima dosta salata i to sezonskih (u skladu s godišnjim dobom), zatim vrlo kratko termički obrađeno povrće s maslinovim uljem, jabukovim sirćetom i bijelim lukom i dosta ljutih papričica koje inače ranije skoro uopće nije jela.

Za večeru obično jede voće ili salatu i crni kruh. Kad je gladna, spremi šniclu od soje, ali izbjegava teška jela.

Kad ide u goste, tog dana pije sokove, jede voće i priprema se za jaču večeru, a sljedećeg dana se trudi  jesti što manje, ubaciti dovoljno tekućine te obavlja klistir.

Za mesom više ne osjeća potrebu. Jede ga možda jednom u petnaest dana.

Nekada je patila i od hijatus hernije, kroničnih upala mjehura, menstrualnih poremećaja i okoštavanja kralježnice, posebice vratnog dijela, što je uzrokovalo snažne vrtoglavice, glavobolje i ukočenost.

Otkad se hrani i živi drugačije, svi ti problemi su nestali. Inače, Nada za sebe kaže da je suviše lijena da bi radila vježbe, ali zato voli šetati. Kad god i kud god može.

Georgij Nazarov / www.georgijnazarov.com