Tužna vijest: Preminuo Željko Brajković, član ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO

Zasigurno ne postoje njegovi vršnjaci koji nisu čuli za popularnog Braju. Svojom vedrinom, šalom i osmijehom te nadasve toplim srcem rušio je i najveće prepreke, s lakoćom bi razbio muk neugodne tišine i svojom riječju smirivao nemirne duhove

U nedjelju 9. ožujka, nakon kratke i teške bolesti, u 58. godini života preminuo je Željko Brajković, dugogodišnji član Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO,

Željko je prije svega bio brižan samohrani otac dvoje djece. Cijeli život aktivno je vezan uz šah i svojim je dolaskom u ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO pomogao znanjem, vještinama i promocijom osoba s invaliditetom. uz ostalo zaslužan je i za to što su danas šahisti s invaliditetom jednako vrednovani s ostalim šahistima na teritoriju Grada Zagreba. Zasigurno ne postoje njegovi vršnjaci koji nisu čuli za popularnog Braju. Svojom vedrinom, šalom i osmijehom te nadasve toplim srcem rušio je i najveće prepreke, probio bi s lakoćom muk neugodne tišine i svojom riječju smirivao nemirne duhove.

Članovi ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO dugo će pamtiti svoga Braju, koji je sebe doživljavao njihovim zaštitnikom i uvijek se za njih bezrezervno zauzimao te promovirao klub upoznavajući šahovsku javnost s njihovim, za neke sitnim, a za njih tako velikim uspjesima.

Željko je godinama bio član ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu 2012. godine. Sudjelovao je na mnogobrojnim turnirima kao i na državnim prvenstvima te je 2011. godine dao svoj doprinos u osvajanju ekipnog državnog prvenstva. Prošle je godine sudjelovao kao istaknuti član ekipe u osvajanju IV. Hrvatske šahovske lige Centar – A. Pomagao je u afirmaciji kluba u Zagrebačkom i Hrvatskom šahovskom savezu.

Njegovim odlaskom klub nije izgubio samo vrhunskog igrača već i dobrog prijatelja. Neka mu je laka hrvatska zemlja!

Marko Damjanović