Održano prvo Prvenstvo Hrvatske u karateu za osobe s invaliditetom

Natjecali su se u kategoriji sportaša u kolicima i stojećih. Sportaši u kolicima prvi puta su izveli ekipni nastup tj. izvođenje iste kate u ekipi od tri sportaša. Za najbolje karatiste proglašeni su Ivica Vuković, Ivan Modrić i Ivana Bilić iz KK Hvidra iz Osijeka

U organizaciji Hrvatskog karate saveza i Hrvatskog karate saveza za osobe s invaliditetom u osječkoj dvorani 'Gradski vrt' održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste i za osobe s invaliditetom.
Na prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom nastupilo je osam sportaša iz dva kluba KK Hvidra Osijek i KK Kaplast iz Karlovca. Karatisti s invaliditetom natjecali su se u izvođenju kata tj. tehnike izvođenja određenih pokreta (udaraca, stavova i blokova) koji prikazuju borbu sa zamišljenim protivnikom.

Natjecali su se u kategoriji sportaša u kolicima i stojećih. Sportaši u kolicima prvi puta su izveli ekipni nastup tj. izvođenje iste kate u ekipi od tri sportaša.

Za najbolje karatiste proglašeni su Ivica Vuković, Ivan Modrić i Ivana Bilić iz KK Hvidra iz Osijeka.

Tom prigodom Hrvatskom paraolimpijskom odboru (HPO) dodijeljeno je priznanje od Karate kluba Hvidra Osijek za izuzetnu i nesebičnu potporu programu uključivanja natjecatelja s invaliditetom u karate sport koju je ispred KK Hvidra Osijek uručio najmlađi natjecatelj i dobitnik priznanja HPO za mlade sportske nade u 2013. Ivan Modrić. Također predsjednik Hrvatskog karate saveza za osobe s invaliditetom Danijel Kufner zahvalio se Hrvatskom paraolimpijskom odboru na potpori i podršci koju HPO pruža u razvoju karate sporta.

Hina