Hrvatska utrka 'Wings for Life World Run' treća po brojnosti u svijetu

Veliki sportski spektakl "Wings for Life World Run" održat će se u nedjelju, 4. svibnja, u Zadru te na još 34 lokacije diljem svijeta

Ova jedinstvena svjetska utrka započet će u isto vrijeme u cijelom svijetu, neovisno o vremenskim prilikama ili zonama. Organizatori iz Hrvatskog atletskog saveza najavljuju da će utrku uživo prenositi više od 100 televizijskih kuća iz 70-ak država.

"Do sada je prijavljeno 2.200 sudionika, ali kako je rok prijave do 27. travnaja, očekujemo oko 3.000 sudionika. Ako se prijavi toliko trkača bit ćemo treća utrka po brojnosti", rekao je danas na konferenciji za novinare direktor Hrvatskoga atletskog saveza i direktor utrke Siniša Ergotić koji je osim Zadrana, pozvao i građane ostalih hrvatskih gradova da dođu i sudjeluju u utrci.

"U utrci mogu sudjelovati i invalidi pa pozivam i njih da se uključe" kazao je Ergotić i naglasio da su u ovoj utrci svi sudionici pobjednici.

Start utrke je u 12 sati sa zadarske rive, odnosno poznate zadarske urbane instalacije "Pozdrav suncu", a cilj utrke je prikupiti sredstva za Zakladu Wings for Life koja se bavi istraživanjem leđne moždine i pronalaskom lijeka za ozljede leđne moždine. Zato će sva sredstva prikupljena upisninom, koja iznosi 99 kuna, biti prosljeđena Zakladi.

Hrvatska ambasadorica utrke i najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Stublić istaknula je kako nema taktiku i da će trčati rekreativno, a ostalim sudionicima savjetuje da trče svoj tempo i uživaju.

"Najvažije u cijeloj priči je sudjelovati kako bismo pomogli Zakladi", istaknula je Lisa Christina.

Utrka počinje točno u 12:00 sati sa Pozdrava suncu, a trasa utrke od Zadra do Primoštena uključujući i Jadransku magistralu (D-8) od 11:30 do 14:30 će biti zatvorena za sav promet vozila i pješaka.

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta istaknuo je da Grad podupire ovu akciju.

"Uključili smo se u utrku i Grad će učiniti sve što treba i bit ćemo u potpunosti spremni za ovaj projekt koji nam je na ponos i na diku", naglasio je Kalmeta dodajući da će i on sudjelovati u utrci, a pozvao je i sve sugrađane da se uključe u ovu sportsko-hmanitarnu manifestaciju.

Hina

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL