Nezaboravno hodočašće zagrebačkih sportaša s invaliditetom u Mariju Bistricu

Mons. Mijo Gorski svojim je govorom nadahnuo sportaše s invaliditetom da vjeruju u svoje mogućnosti, da ne odustaju olako i predaju se ako kojim slučajem rezultati izostanu

Tradicionalno hodočašće sportaša Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu ponovno je sudionicima okrijepilo duh i tijelo.

Na 12. hodočašću sudjelovalo je više od dvije tisuće sportaša, a među njima bila je i delegacija sportaša ustanove URIHO, koju je predvodio njihov ravnatelj Josip Držaić.

Pozivu pastorala Zagrebačke nadbiskupije odazvali su se gotovo svi sportski klubovi Grada Zagreba. Kad su pristigli i posljednji sportaši, krenulo se na Križni put na Bistričkoj kalvariji. Tijekom obilaska svih XIV. postaja među sportašima je vladalo posebno, spokojno raspoloženje u pitoresknoj prirodi. Nakon Križnog puta na Bistričkoj kalvariji, hodočasnici su prisustvovali svetoj misi koju je prevodio mons. Mijo Gorski. Tijekom misnog slavlja mons. Gorski pozdravio je visoke uzvanike Grada Zagreba, sportske djelatnike i sportaše, a svojim je govorom nadahnuo sve prisutne da vjeruju u svoje mogućnosti u sportu, da ne odustaju olako i predaju se ako kojim slučajem rezultati izostanu. Svim sportašima i momčadima čestitao je na ostvarenim uspjesima te im poželio svako dobro u budućnosti.

Okupljenima se potom obratio đakon te povjerenik Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije Marijan Spehnjak. U svom kraćem govoru dao je naglasak na važnost vjere u sportu i životima sportaša. Zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu na hodočašće te je istaknuo kako se svake godine broj hodočasnika povećava. Pozdravio je i sportaše iz ustanove URIHO, koji su bili posebni gosti, te im je čestitao na svim uspjesima.

Po završetku svete mise, okupljeni su još neko vrijeme proveli družeći se i razmjenjujući sportska iskustva. Iza 20 sati počeli su se razilaziti svojim domovima okrijepljenih srca i spremni za nove uspjehe.

M. Damjanović