Davor Šuker: U Brazilu ćemo igrati i za Josipa Šimunića

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi FIFA-e, UEFA-e i HNS-a po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka slijedi takvu politiku", kaže predsjednik naše krovne nogometne organizacije


 Žao mi je Šimunića, a reprezentativci će na Svjetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega, izjavio je nakon što je CAS-a potvrdio kaznu Josipi Šimuniću predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Šimunić neće igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu jer mu je danas Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni odbio žalbu na odluku Disciplinske komisije, pa mu je ostala kazna od deset natjecateljskih utakmica neigranja za Hrvatsku, a tijekom tih utakmica zabranjen mu je i pristup stadionu.

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi FIFA-e, UEFA-e i HNS-a po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka slijedi takvu politiku. Međutim, to neće promijeniti status koji je zaslužio sa 105 nastupa za Hrvatsku. Josip je dao važan doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će na Svjetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega", izjavio je na službenoj web-stranici HNS-a Šuker.

Hina
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

 

Povezane vijesti