Izbornik Niko Kovač i Ivica Olić pružili potporu žrtvama poplava

"Čuo sam se s kapetanom Darijom Srnom. Čim smo vidjeli slike odlučili smo dio premija koje smo zaradili za Svjetsko prvenstvo donirati potrebitima i da taj novac dođe na ova područja. Donirat ćemo milijun kuna da financijski pomognemo narodu koji je izgubio sve“, rekao je izbornik Kovač

Izbornik Niko Kovač je sa svojim suradnicima i reprezentativcem Ivicom Olićem, došao u posjet poplavljenim područjima. Da ima veliko srce izbornik Kovač pokazao je kad su mu se oči napunile suzama prilikom ulazaka u školsku dvoranu u Cerni, dirnut tugom koju je vidio kod nesretnih ljudi koji su ostali bez svega što su stvarali desetljećima.

Najprije su braća Kovač i Ivica Olić bili u Rajevom Selu i Gunji, no kada su stigli u prihvatilište u Cerni, emocije između žrtava i članova reprezentacije bile su obostrane.
"Ono što smo vidjeli na televiziji i internetu nije ni slično ovoj žalosti koju smo vidjeli na samom terenu. Cijela situacija je katastrofalna, međutim vidjeli smo ljude pune motivacije i s toliko energije u sebi. Vidio sam da se narod ne predaje i da se planira u što bržem roku vratiti svojim kućama. Ako mi budemo tako igrali i ako se budemo tako borili kao što se ovaj narod bori bit će sigurno dobro. Uvjeren sam da će ovo biti dodatan motiv svim mojim momcima. Ovo je stvarno tužno i žalosno, ali kad vidim ove ljude ovdje koji su ugroženi... Normalno da me je to dirnulo...Ne daj Bože nikome. Zamolio bih samo sve navijače da napune stadion u Osijeku na utakmici protiv Malija jer će prihod od ulaznica ići za pomoć ovim ljudima“, rekao je izbornik Niko Kovač.

Tijekom svog posjeta Cerni izbornik je pronašao vremena za svakog čovjeka, udijelio im je optimizam i nadu te obećao kako ih neće zaboraviti. Robert Kovač i Ivica Olić su isto tako pod dubokim dojmom patnje žrtava poplava.

"Čuo sam se s kapetanom Darijom Srnom. Čim smo vidjeli slike odlučili smo dio premija koje smo zaradili za Svjetsko prvenstvo donirati potrebitima i da taj novac dođe na ova područja. Donirat ćemo milijun kuna da financijski pomognemo narodu koji je izgubio sve“, rekao je izbornik Kovač.

Reprezentativac Ivica Olić također je bio pod dojmom patnje stradalih te im pružio nadu da će uskoro dobiti adekvatniji smještaj.

"Drago mi je vidjeti ako je cijela Hrvatska, ali i dijaspora reagirala u skupljanju pomoći ovom narodu. Moje mjesto Davor također je na samoj Savi tako da znam otprilike kako je to izgledalo. No, sada treba gledati kako tim ljudima pomoći i što prije ih vratiti njihovim kućama. Ovo što sam vidio je sasvim drugačije nego kada se gleda u medijima. Pogotovo kada smo došli u ovu dvoranu bilo mi je posebno emotivno vidjeti te ljude koji čekaju bolje sutra i povratak u svoje kuće. Šokiran sam onim što sam vidio i osjećam duboku sućut s ovim ljudima“, rekao je Ivica Olić.
M. Damjanović

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

 

Povezane vijesti