Prve nevolje 'Vatrenih' u Brazilu

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija stigla u Brazil, umorni od dugog leta ali osvježeni lijepim dočekom koji su im priredili domaćini, izbornik Niko Kovač je odlučio otkazati jutarnji trening na preporuku svog stručnog stožera zbog nesnosne vrućine.
"Nema smisla trenirati u 10 sati jer smo zaključili da je još uvijek prevruće. Trenirat ćemo kad sunce malo zađe“, rekao je izbornik Kovač.
Ipak popodnevni trening se održao, a prvih 15 minuta je bilo moguće da i novinari nazoče rastrčavanju igrača i laganim vježbama. Niko Kovač sa stručnim je stožerom odlučio kako i dalje neće održavati jutarnje treninge dok se igrači ne aklimatiziraju na vremenske uvijete.

Vatreni u Salvadoru s petka na subotu igra posljednju prijateljsku utakmicu protiv Australije, prije negoli otvore Svjetsko nogometno prvenstvo s domaćim Brazilom 12. lipnja. Veseli činjenica kako će u utakmici s Australijom nastupiti Danijel Pranjić. U Osijeku nije nastupao protiv Malija zbog ozljede prepona, a kako je već otprije otpao Ivan Strinić, izbornik Kovač nema veliki izbor u obrani. U generalnoj probi prije prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu, treba očekivati kako će na teren izaći igrači koji bi trebali biti džokeri s klupe.
"Danijel Pranjić je zdrav i igrat će. Želimo da igrači osjete brazilsku klimu, a nema straha od ozljeda jer se i na treninzima ide žestoko“, kazao je Niko Kovač.

M. D.

Foto: PIXSELL


 

 

Povezane vijesti