SP Brazil: Vatreni uvjereni da mogu priuštiti iznenađenje i šok favoriziranom domaćinu prvenstva

"Iskusna smo momčad i nemamo problema s nervozom. Igrali smo već velike utakmice i jedva čekamo početak. Poštujemo Brazil, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati", kaže Šifo

 

Dva dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva i utakmice s Brazilom, izbornik Niko Kovač je pred novinare poslao reprezentativce Sammira i Vedrana Ćorluku. Zbog situacije s Pranjićevim zglobom, izbornik Kovač primoran je uigravati novu formaciju Hrvatske s Vrsaljkom, Lovrenom i Sammirom. Zadnja loža Gordona Schildenfelda je i dalje bolna, ali je svejedno trenirao laganim tempom. Ipak ,on će sigurno biti spreman za četvrtak i otvaranje Svjetskog prvenstva.
"Odradio sam prvi trening poslije ozljede, sve je prošlo bez boli. Moje je da radim, da dam sve od sebe. Maksimalno sam spreman, a izbornik će odlučiti tko će u prvu postavu. Budem li to ja, nema razloga da ne odradim svoj posao kako treba. Prvi dan mi nije bilo svejedno, ali već idući sam osjetio da je bolje i da nije toliko strašno. Svi imaju san zaigrati na Svjetskom prvenstvu, naravno da sam sretan“, rekao je Schildenfeld.
U prvoj jedanaestorici stoperski par će biti Šifo i Ćorluka.
"S Ćorlukom se dobro slažem, znam kako se kreće i iza nas je Europsko prvenstvo koje smo dobro odigrali. Vidi se da se razumijemo“, objasnio je Schildenfeld.
U Hrvatskoj kod navijača već raste nestrpljenje za početak Svjetskog prvenstva, a ima li nervoze u reprezentaciji uoči utakmice protiv Brazila u Sao Paulu?
"Iskusna smo momčad i nemamo problema s nervozom. Igrali smo već velike utakmice i jedva čekamo početak. Poštujemo Brazil, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati. Pritisak je na njima, igraju kod kuće i žele trofej. Mislim da taj pritisak neće previše utjecati na njih, ali nadam se da možda malo ipak hoće. Utakmica s Brazilom bitna je i zbog stanja uma. Brazilski su napadači odlični, ali s izbornikom smo vježbali taktiku kako ih zaustaviti. Osim toga, mi uz Modrića imamo i druge kvalitetne igrače. Zaustave li Brazilci njega, imat ćemo još opcija“, kazao je Schildenfeld.
Također je komentirao vremenske uvijete koji vladaju u Brazilu.
"Nismo došli odigrati samo jednu utakmicu, nadamo se prolasku skupine. Noge su poslije Bad Tatzmannsdorfa bile teške, no sada je svakim danom sve bolje.“, i tom je mišlju jasno je dao do znanja da je Hrvatska reprezentacija spremna za sve izazove koji su pred njom.
Svi se stručnjaci slažu kako je u hrvatskoj momčadi najjača karika vezni red, nevjerojatna je preobrazba Sammira kojeg svi hvale i ističu da je to jedan posve novi igrač.
"Ako me izbornik izabere u početni sastav dat ću sve od sebe da izdržim, da dam sve za Hrvatsku i da na kraju slavimo", rekao je Sammir.

Šime Vrsaljko jezbog ozljede Danijela Pranjića kod izbornika Kovača postao ključna stavka uobrambenoj formaciji. Iako je desni bek, protiv Brazila će igrati na lijevoj strani.

"To je zapravo ista pozicija. Mogu igrati na toj strani, jedino ću morati centrirati s lijevom nogom!", rekao je Šime Vrsaljko.

M. Damjanović

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti