Ćiro: Hrvatska ima najbolji vezni red, nećemo izgubiti od Brazila

"Scolari je vrhunski trener koji vodi jednu od najboljih momčad svijeta. Sve osim naslova će za Brazil biti neuspjeh. Čujem da me uspoređuju s njim i to mi je čast. Možda nije bolji od mene, ali nažalost nisam imao toliko uspjeha kao on. Ima sreću što je rođen u Brazilu, a ja sam rođen u Bosni", kaže trener svih trenera

 

Hrvatska ima najbolji vezni red na Svjetskom prvenstvu i neće izgubiti od Brazila, poručuje Ćiro Blažević. Trener s kojim je Hrvatska ostvarila najveći uspjeh u povijesti je veliki optimist uoči prve utakmice.
- Hrvatska će sigurno proći skupinu, a poprilično sam uvjeren da neće izgubiti od Brazila. Svoj optimizam temeljim na kvaliteti Hrvatske. Imamo homogenu momčad i odlične igrače koji igraju u najvećim klubovima - rekao je Ćiro za brazilski ESPN.
Ćiro je posebno pohvalio naš vezni red.
- Mislim da nije jedna momčad na Svjetskom prvenstvu nema bolji vezni red. Modrić, Kovačić i Rakitić su među najboljim na svijetu. Ne samo da su sjajni igrači nego odlično funkcioniraju zajedno.
Brazil je uoči Hrvatske igrao prijateljsku utakmicu sa Srbijom. Koje su razlike između Hrvatske i Srbije?
- Nema ih. Ivica Osim je nedavno rekao da nema razlike kada gleda Hrvatsku, BiH ili Srbiju. Srbiju je prema onome što sam vidio zaslužila nastup na SP-u.
Što Ćiro misli o brazilskom izborniku Felipeu Luizu Scolariju?
- Scolari je vrhunski trener koji vodi jednu od najboljih momčad svijeta. Sve osim naslova će za Brazil biti neuspjeh. Čujem da me uspoređuju s njim i to mi je čast. Možda nije bolji od mene, ali nažalost nisam imao toliko uspjeha kao on. Ima sreću što je rođen u Brazilu, a ja sam rođen u Bosni.
Je li Niko Kovač bolji taktičar ili motivator?
- Oboje. On je vrlo talentiran trener. Odveo je Hrvatsku na SP i promovirao naš nogomet i sebe kao trenera. No, nažalost, treneri se ne cijene po kvaliteti rada nego po rezultatima.
VLM
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL