SP Brazil: Scolari ljut na Niku Kovača

"Slažem se sa sučevom odlukom, bio je to prekršaj za kazneni udarac. Sudac je vidio jedanaesterac i dosudio ga je. Sudac je taj koji odlučuje, a ne mi," kazao je brazilski strateg


Premda se vodeći nogometni stručnjaci gotovo jednoglasno slažu kako je japanski sudac Yuichi Nishimura teško oštetio hrvatsku reprezentaciju na otvaranju svjetskog prvenstva, brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari odbacio je tvrdnje o 'poklonjenom jedanaestercu'.

"Slažem se sa sučevom odlukom, bio je to prekršaj za kazneni udarac. Sudac je vidio jedanaesterac i dosudio ga je. Sudac je taj koji odlučuje, a ne mi," kazao je brazilski strateg.

Scolari se osvrnuo na izjave Nike Kovača koji je suđenje opisao 'sramotnim'.

"Ne želim komentirati izjave kolege sa suparničke klupe. Mogu kazati tek kako je Brazil pet puta bio svjetski prvak", rekao je Scolari, ne krijući ljutnju usmjerenu prema hrvatskom izborniku.

Brazilski izbornik se osvrnuo i na igru svoje momčadi. "Možemo i moramo biti još bolji. Neymar nije dovoljan, ostali igrači moraju igrati bolje. Prvo ću reći igračima što mi se nije svidjelo, a ne vama", odgovorio je novinarima.

Igra naše ekipe nije ga impresionirala, ali je ipak poručio:

"Kad bih se mogao kladiti na to tko će proći skupinu, kladio bih se na Hrvatsku".

M. Damjanović / Hina