HPO: Veličanstveni zlatni paraolimpijci koji su postavili nove svjetske rekorde

"Mikela i Zoran su jedini sportaši koji su u Poljskoj postavili nove svjetske rekorde, ali to je za nas samo važna stepenica za nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Velikoj Britaniji i konačnom cilju odličju na paraolimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru", rekao je trener zlatnih paraolimpijaca Daniel Temin

Zoran Talić pokazuje novi svjetski rekord koji je postigao u skoku u vis

Hrvatski paraolimpijski odbor organizirao je konferenciju za medije povodom uspješnih nastupa reprezentativaca na 15. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne održanog u poljskom gradu Tomaszow Mazowiecki i europskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama održanog u nizozemskom Bergen op Zoomu.

Atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlato s novim svjetskim rekordom u troskoku od 11,70 metara i srebro na 100 metara dok je Zoran Talić uz srebro u skoku u dalj postavio i novi svjetski rekord od 196 centimetara u skoku u vis.

Mikela Ristoski: Svjetski rekord u troskoku na prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama

"Mikela i Zoran su jedini sportaši koji su u Poljskoj postavili nove svjetske rekorde, ali to je za nas samo važna stepenica za nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Velikoj Britaniji i konačnom cilju odličju na paraolimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru", rekao je trener zlatnih paraolimpijaca Daniel Temin.

Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija u sastavu Petra Deša, Evica Šerfez i Ruža Markešić osvojila je zlatno odličje, a u mješovitim parovima sva tri zlata su osvojili hrvatske kuglačice i kuglači od kojih je u pojedinačnim nadmetanjima Petra Deša osvojila zlato, Ruža Markešić srebro dok su Evica Šerfez i Stjepan Đunđek osvojili brončana odličja.

"Nema značajnijeg međunarodnog kuglačkog natjecanja sa kojeg se naši reprezentativci ne vraćaju sa pregrštom osvojenih odličja zato su i zaslužili da uskoro budu domaćini jedne velike međunarodne kuglačke manifestacije", rekao je čestitajući slijepim i slabovidnim kuglačima osvajanje čak 11 odličja na EP predjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Hina

 

Povezane vijesti