SP Brazil: Prijatelji 'prevodili' utakmicu protiv Hrvatske gluhoslijepom mladiću Carlosu

 

Što je pravo prijateljstvo pokazali su Regiane i Helio, koji su svom prijatelju Carlosu prenosili prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu između domaćina i Hrvatske.

Carlos se rodio kao slijepa i gluha osoba. Njegovi prijatelji su mu priredili pravo iznenađenje prijenosom utakmice uz pomoć ruku i znakovima kojima su mu signalizirali što se događa na nogometnom terenu, gdje je igrao njegov obožavani Brazil.

Kao i svaki Brazilac i Carlos je zaluđen nogometom, pa su prijatelji Regiane i Helio osmislili posebne znakove s kojima će napraviti 'prijenos' utakmice. Izradili su malo nogometno igralište, po kojem će mu njegov prijatelj Helio vući ruke i opisivati kakvo je stanje na terenu, a Regiana je bila zadužena da mu po leđima piše brojeve igrača koji sudjeluju u akciji i sve ono što bi još primijetila u prijenosu. "Tjedan dana sam s Carlosom dogovarao svaki pokret, svaki signal. Molio sam se Bogu da mom prijatelju omogući da doživi radost Prvenstva“, rekao je Carlosov prijatelj Helio.

Sigurno da je Carlos bio zadovoljan 'prijenosom' svojih prijatelja, tim više što je njegov Brazil pobijedio Hrvatsku rezultatom 3:1.

M. D.