Predsjednik Ivo Josipović primio članove Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, u službeni je posjet primio članove Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb, a povod je bila 15. obljetnica postojanja Kluba, osvajanje Hrvatskog kupa i šesti naslov prvaka Hrvatske u sjedećoj odbojci.

Na samom početku predsjednik Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb Damir Kasap upoznao je predsjednikaJosipovića s klupskim uspjesima i projektima, a posebno s kampanjom "Zajedno za Hrvatsku bez mina“, koju je klub pokrenuo 2012. godine u suradnji sa Zakladom Hrvatska bez mina, Hrvatskim centrom za razminiranje i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata. Inicijativa je potekla od članova Kluba, invalida Domovinskog rata, od kojih je velik broj nastradao zbog zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava nakon Domovinskog rata. Cilj kampanje je, organizacijom pokaznih utakmica sjedeće odbojke i edukativnih radionica, ukazati na probleme miniranih i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina koje se još nalaze na nekim područjima naše domovine.

Predsjedniku Ivi Josipoviću predstavljene su i članice Hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci, koje je predvodila kapetanica reprezentacije Andreja Giba . U nastavku je Damir Kasap upoznao predsjednika Josipovića s novim projektima kluba, posebno s projektom "Centar za sport i integraciju“. Također je pozvao predsjednika Josipovića na Hrvatski kup koji će se održati od 28. do 30. studenog 2014. u Nedelišću.

Susret je završio uručivanjem prigodnih darova i zajedničkim fotografiranjem. Sastanku su nazočili i Vlado Marić, predsjednik Savjeta za ratne veterane, te Vesna Škulić, povjerenica predsjednika Josipovića za osobe s invaliditetom.

M. Damjanović