Veliki uspjeh naših atletičara na Europskom dvoranskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama

Atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu, a atletičar Zoran Talić brončanu medalju.Bjelovarčanin Goran Jelić u utrci na 400 metara zauzeo je četvrto mjesto, dok je na 800 metara Martin Budimir iz Velike Gorice zauzeo 10. mjesto

Na INAS Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim poteškoćama u Istanbulu atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu, a atletičar Zoran Talić brončanu medalju.

Mikela Ristoski članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Medulin s vremenom od 8.44 sekunde u utrci na 60 metara osvojila je zlatno odličje. Ovo je još jedno zlato koje mi svakako daje još veće motive da nastavim jače i bolje od onih rezultata s paraolimpijskih igara kada sam osvojila u dalju broncu, izjavila je naša trenutno ponajbolja paraolimpijka Mikela Ristoski neposredno po završetku utrke.Zoran Talić

Srebro je otišlo u Hon Kong Kineskinji Wu Ching Man s vremenom od 8.49, a broncu je osvojila Portugalka Raquela Cerqueira s 8.56 sekundi.

Zoran Talić član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba u skoku u dalj osvojio brončano odličje skokom od 6,97 metara. Europski prvak je Španjolac Jose Pineiro Esposito skokom od 7,22, a srebreni je Ukrajinac Pryut Nitro skokom od 7,05 metara.

Iako sam očekivao bolji skok i sjajniju medalju, broncom i ovom daljinom na početku nove sezone svakako sam zadovoljan. Vjerujem da ću ove godine postaviti novi osobni rekord na početku novog mog paraolimpijskog ciklusa izjavio je Zoran Talić.

Bjelovarčanin Goran Jelić u utrci na 400 metara zauzeo je četvrto mjesto, dok je na 800 metara Martin Budimir iz Velike Gorice zauzeo 10. mjesto.

 HPO Press

Foto: Goran Jakus, Jurica Galoic/PIXSELL