Krijesnica: Trijumf djece koja su preboljela maligne bolesti na igrama u Moskvi

 

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima sudjelovala je na 5. Svjetskim igrama "Djeca pobjednici" održanim u Moskvi od 19. do 23. lipnja. Igre okupljaju gotovo 400 djece iz različitih zemlja i gradova, različitih jezika u dobi od sedam do sedamnaest godina kojima je zajedničko da je svako od njih prošao liječenje i pobijedilo malignu bolest.

Prošle godine članovi Krijesnice trijumfirali su na igrama osvojivši šest medalja, a s ovogodišnjih igra vratili su se sa dvije zlatne, dvije srebrne i brončanom medaljom.

Svjetske igre "Djeca pobjednici" okupljaju djecu koja su završila liječenje od maligne bolesti s ciljem senzibilizacije i usmjeravanja pozornosti na probleme dječje onkologije, razbijanja uvjerenja da je maligna bolest neizlječiva i ujedno jačanja samopouzdanja i unutarnje snage djece koja su prošla kroz liječenje, te osnaživanja djece koja su u procesu borbe s bolešću.

Djeca sudjeluju u natjecateljskim igrama poput šaha, stolnog tenisa, plivanja, streljaštva, malog nogometa i trčanja. Bez obzira na rezultate sigurno je - svi su oni već pobjednici!

In-Portal

 

Povezane vijesti