Povratak heroine: Sandra Paović prvakinja Hrvatske

Nova članica stolnotenisačkog kluba URIHO osvojila je u Samoboru naslov državne prvakinje u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Nakon sjajne predstave koju je upriličila u Samoboru, zaista s pravom od nje možemo očekivati zlato na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Brazilu. Jer Sandra Paović, bez pretjerivanja, stolmi tenis u kolicima igra uvjerljivo kao i prije automobilske nesreće koja ju je učinila osobom s invaliditetom. Za svoje kolegice u kolicima Sandra govori samo u superlativu jer tek joj je sada postalo jasno kakav je to napor igrati u kolicima i koliko snage u rukama treba kako bi se izdržao meč u trajanju od jednog sata. Sandra se njima, kako sama kaže, iskreno divi.

Na Sandru je očito dobro utjecalo članstvo u STKI URIHO, koje je potpisala prošlog tjedna. Dobrodošlicu u STKI URIHO poželjela joj je predsjednica Jadranka Blagus, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza i ravnatelj URIHO-a, Josip Držaić te Ivana Knežević Šambić, dopredsjednica Kluba.

Sandra Paović objasnila je kako joj je velika čast što postaje članica STKI URIHO te kako je sebi  postavila vrlo visoke športske ciljeve. Inače, poznata stolnotenisačica u svom prvom nastupu za paraolimpijsku reprezentaciju osvojila je zlatnu medalju, a pokazala se kao najbolja na Otvorenom prvenstvu Mađarske za osobe s invaliditetom. Nakon što je u Pekingu nastupila na Olimpijskim igrama, 30.siječnja 2009. godine teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći kada se  u blizini Pariza prevrnuo klupski kombi. Uslijedila je dugotrajna rehabilitacija, a nakon četiri godine bez natjecanja, uspješno je započela svoj put u paraolimpijskom sportu. 

Sada, nakon titule prvakinje na nacionalnoj razini, Sandra je spremna i na veće izazove, izvan granica Lijepe naše.

– Razočarana sam jer sam imala samo jedan meč budući da se u mojoj kategoriji pojavila samo jedna igračica. U utorak idem na turnir u Italiju, no malo su me leđa počela boljeti pa ćemo vidjeti kako ću proći – kaže Sandra Paović.

In-Portal

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL