Bravo naši: Još dvije medalje za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom

Zlata su pripala Mikeli Ristoski i Zoranu Taliću u skoku u dalj, Ivan Katanušić je osvojio srebro u kugli i broncu u disku, a brončane medalje pripale su Mladenu Tomiću u bacanju kugle, Mariji Iveković Meštrović u bacanju diska, Josipu Slivaru u bacanju kugle te Mariji Vidaček u bacanju koplja

Zoran Talić

Hrvatski atletičari i atletičarke s invaliditetom nastavljaju s marljivim skupljanjem medalja na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju.

Ivan Katanušić i Marija Iveković Meštrović osvojili su brončane medalje u bacanju diska četvrtog dana natjecanja. Za Ivana Katanušića, člana AKOSI Agrama iz Zagreba, ovo je drugo odličje na prvenstvu. Katanušić je bacio disk na 47,39 m, a prethodno je srebrenu medalju osvojiou bacanju kugle.

Drugi hrvatski natjecatelj Josip Slivar, član AKOSI Sokol iz Bjelovara, zauzeo je četvrto mjesto s daljinom od 45,59 metara u istoj kategoriji tjelesnog invaliditeta. U kategoriji koja je spojena za slijepe i slabovidne, Marija Iveković Meštrović, članica AKOSI Agrama iz Zagreba, s bačenom daljinom od 39,66 metara također je došla do brončane medalje. Na prvenstvu, koje traje do 23. kolovoza, sudjeluje 560 atletičarki i atletičara iz 49 zemalja, a za hrvatsku su atletičari u Swanseaju već osvojili osam medalja - dva zlata, srebro i pet brončanih odličja.

Zlata su pripala Mikeli Ristoski i Zoranu Taliću u skoku u dalj, Ivan Katanušić je osvojio srebro u kugli i broncu u disku, a brončane medalje pripale su Mladenu Tomiću u bacanju kugle, Mariji Iveković Meštrović u bacanju diska, Josipu Slivaru u bacanju kugle te Mariji Vidaček u bacanju koplja. Trenutno Hrvatska zauzima 18. mjesto po broju osvojenih medalja, vodeća je Rusija s 80 odličja.

Marko Damjanović

Foto: hpo.hr


 

 

Povezane vijesti