Formula 1: Sukob Hamiltona i Rosberga mogao bi rasturiti momčad Mercedesa

Nico Rosberg osvojio je drugo mjesto na belgijskoj stazi Spa Francorchamps, ali ga je publika izviždala jer je namjerno oštetio momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona

 

Tijekom nedjeljne utrke Formule 1 koja se održala na belgijskoj stazi Spa Francorchampsu došlo je do incidenta kolega iz Mercedesovog tima u kojemu su sudjelovali Lewis Hamilton i Nico Rosberg.

Ništa nije upućivalo da će u prvi plan, nakon završetka utrke u kojoj je pobijedio Australac Daniel Ricciardo, iskočiti eksces u drugom krugu utrke. Tada je, naime, Nico Rosberg pokušao zaobići Lewisa Hamiltona te je izazvao nesreću zbog koje je Britanac morao odustati u 39. krugu, a Nico Rosberg, koji je bio drugi, nije imao razloga za slavlje jer su ga izviždali dok je na podiju preuzimao nagradu.

''Sad smo imali krizni sastanak i on je praktički rekao da je to učinio namjerno. Rekao je da je to mogao izbjeći i da je htio dokazati nešto. Evo, pitajte ostale iz momčadi koji nisu sretni s njim. Kada ste na stazi morate vjerovati da ljudi misle svojom glavom i ne rade neke stvari namjerno, no nakon sastanka više nisam siguran kako ću se postaviti'', rekao je ljutiti Hamilton medijima nakon sastanka.

''Bio sam brži i imao sam priliku. Pokušao sam. Nisam vidio neki rizik u pokušaju pretjecanja i zašto ne bih probao? Imali smo razgovor koji je važan nakon što momčad izgubi dosta bodova. Ne želim sada pričati tko se kome ispričavao i zašto'', rekao je Hamiltonov momčadski kolega koji je pokušao obraniti ono što je napravio na stazi.

Cijeloj situaciji je svoj komentar dao menadžer Mercedesa, Wolff.

''Nico to nije smio napraviti. Taj se dodir mogao izbjeći. Nico to vjerojatno ne bi opet napravio.''

Prema pisanju Britanskih medija FIA bi mogla otvoriti istragu o grešci koju je napravio Rosberg. Ako se utvrdi njegova krivnja mogao bi biti kažnjen.

Poslije dvanaeste od devetnaest utrka ove sezone, u ukupnom poretku vodi Nico Rosberg s 220 bodova, a njegov kolega Hamilton zaostaje 29 bodova. Treći je Daniel Ricciardo sa 156 bodova.

M. Damjanović