Marin Čilić: Emocionalno sam prazan i još nisam svjestan da sam osvojio US Open

"Nakon osvajanja US Opena dobivat ću veću medijsku pažnju, bolje termine za mečeve i češće biti na televiziji", kazao je deveti tenisač svijeta


 Emocionalno sam prazan i umoran, nisam dovoljno spavao, te mi se zato čini da ću propustiti meč u petak, kazao je po dolasku u Amsterdam, na poprište Davis Cup dvoboja s Nizozemskom, novi pobjednik US Opena Marin Čilić.

Čilić je u poslijepodnevnim satima doputovao u Amsterdam, vidno umoran i iscrpljen nastupom na US Openu, ali i brojnim obvezama nakon pobjede i gostovanja u nekim od najpoznatijih show-programa u SAD-u. Ždrijeb dvoboja Nizozemska -Hrvatska je u četvrtak, a u petak su na rasporedu prva dva pojedinačna meča, no neizvjesno je hoće li Čilić igrati u petak.

"Trebat će mi vremena da se odmorim i pomognem reprezentaciji da pobijedimo. Kakva je sada situacija vjerojatno ću preskočiti meč u petak, ali vjerujem da ću biti spreman za dvoboj parova u subotu", rekao je Marin po dolasku u Amsterdam i otkrio kako se osjeća nakon osvaja prvog Grand Slama u karijeri.

"Posljednja dva dana su bila zaista iscrpljujuća, obavio sam desetke intervjua. Još nisam svjestan kakav sam uspjeh napravio, mislim da ću biti svjestan tek za tri-četiri tjedna. Dobivat ću veću medijsku pažnju, bolje termine za mečeve i češće biti na televiziji", kazao je deveti tenisač svijeta i treći hrvatski predstavnik koji je osvojio grand-slam turnir.

Danas je izbornik Hrvatske Davis cup reprezentacije Željko Krajan kazao kako ima opciju i u slučaju da Čilić ne bude sposoban nastupiti u petak.

"Sve je moguće. S njegove strane želja nije upitna, dvojbeno je samo hoće li biti spreman. Zato sam i pozvao petog igrača za trening, Matu Delića, koji je ovdje s nama od ponedjeljka. Mate je na treninzima opravdao moj poziv i nameće se kao igrač za pojedinačni meč. Tijekom godine je već imao jako dobrih rezultata na zemlji i to mu govori u prilog. Ako Marin ne bude u stanju igrati, Mate je jako dobra zamjena i protiv koga god bi igrao prvog dana imao bi dobru šansu za pobjedu. Marin je u New Yorku pokazao da je sve moguće, ima samopouzdanja... Ako kaže da je spreman, onda će i igrati. Kad dođe razgovarat ćemo, bitno je kako se osjeća, koliko je umoran", kazao je Krajan.

Hina

 

Povezane vijesti