Marin Čilić: Sad znam recept za pobjede i toga ću se držati

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upriličio je u 17 sati prijem za Čilića i svjetske veslačke prvake Martina i Valenta Sinkovića u palači Dverce, a u 18,30 sati Marina i izaslanstvo Hrvatskog teniskog saveza primio je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović


"Najviše što sam dobio osvajanjem Grand Slam naslova je to što imam recept za dalje. Toga ću se držati kad se budem pripremao za sljedeće velike turnire i nadam se da ću ih još koji put osvojiti", rekao je pobjednik US Opena Marin Čilić u svom prvom dolasku na hrvatsko tlo nakon velikog trijumfa u New Yorku.

Dijelu Hrvatske Davis Cup reprezentacije predvođenoj Marinom Čilićem, koja je u nedjelju pobjedom nad Nizozemskom u Amsterdamu izborila povratak u Svjetsku skupinu, u zagrebačkoj je zračnoj luci priređen svečani doček. Uz Čilića tu je bio i 21-godišnji Kaštelanin Mate Delić koji je donio jedan od tri pobjednička boda, a među čestitarima su se našli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin te predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

Govoreći o svom neočekivanom trijumfu na US Openu, Čilić je priznao da je i sam sebe iznenadio.

"Nisam ovo očekivao. Mnogo se toga i brzo dogodilo, ali uživam u svakom danu. Ponosan sam što dolazim iz Hrvatske, što sam dobio toliku potporu od svih. Potajno se nadao da će se to dogoditi tijekom karijere, ali ne na ovakav način i ovako brzo", rekao je Čilić.

Vremena za slavlje nije bilo previše, jer je Marin podmetnuo leđa i pomogao reprezentaciji Hrvatske u povratku u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

"Nije bilo nikakve dileme hoću li ići u Amsterdam. Samo je bilo upitno hoću li moći igrati u petak. Tu je Mate napravio vrhunski posao. Donio nam je bod u petak koji je možda bio i najvažniji. Pobijedio je grčeve na terenu i nervozu. Zaslužio je sve pohvale. Bilo je prelijepo opet biti s ekipom, a na kraju smo još i pobijedili", rekao je Marin čiju je ulogu vođe istaknuo i Mate Delić.

"Za mene i za ostale momke je bila velika stvar što je bio s nama. Bio mi je velika podrška, motivator i pomogao mi savjetima", rekao je Delić.

Pred Marinom su sad dva tjedna u kojima nema turnirskih obveza, pa će imati vremena i za odmor prije nego krene u boj za ostvarenje svog revidiranog cilja do kraja sezone.

"Plan je bio ući među Top 10 svjetskog tenisa. To sam ostvario, a sljedeći korak je probiti se među petoricu, što nije neostvarivo s obzirom na to da sam već sada po bodovima iz ove godine na petom mjestu", rekao je Marin kojeg su nakon susreta s novinarima u zračnoj luci Pleso čekale još druge brojne obveze i prijemi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upriličiio je u 17 sati prijem za Čilića i svjetske veslačke prvake Martina i Valenta Sinkovića u palači Dverce, a u 18,30 sati Marina i izaslanstvo Hrvatskog teniskog saveza primiio je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Slavljima i dočecima tu nije kraj. Onaj najdirljiviji očekuje se danas, kad će Marin konačno moći proslaviti osvajanje US Opena sa svojom obitelji i prijateljima na velikom slavlju koje će u njegovu čast biti priređeno u rodnom mu Međugorju.

Hina
Foto: Facebook profil Milana Bandića