3. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Župljani župe Međugorje osiguravaju hodočasnicima besplatan smještaj i hranu. Poticaj za organizaciju ovog susreta je dugogodišnje hodočašćenje sa Zajednicom osoba s teškoćama u razvoju iz Đakova. Program je ispunjen radionicama, predavanjima i molitvenim sadržajima

 

U Međugorju se od 23. do 26. listopada pod geslom  "U Marijinoj školi" održava 3. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom. Hodočašće koje će okupiti oko 1000 osoba s invaliditetom su organizirale udruga "Susret" iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom i "Majčinim selom".

Župljani župe Međugorje osiguravaju hodočasnicima besplatan smještaj i hranu. Poticaj za organizaciju ovog susreta je dugogodišnje hodočašćenje sa Zajednicom osoba s teškoćama u razvoju  iz Đakova. Program je ispunjen radionicama, predavanjima i molitvenim sadržajima.

Hodočašće je alegorija ljudskog života na zemlji,  putovanje pojedinca ili kršćanske zajednice prema nekom svetom mjestu. Ono ispoljava unutrašnje putovanje do istine i duhovnog otkrića. Hodočasnici na svom putu nastoje napuštati materijalne vrijednosti i okupljaju se na mjestima koja predstavljaju važne trenutke povijesti Crkve ponukani duhovnim magnetizmom. Stoga, hodočašće se smatra načinom preko koga čovjek pokušava da dosegne Osnovnu Istinu, i da živi u punoj harmoniji sa sobom i svojim okruženjem. Većina religijskih tradicija naglašavaju taj aspekt hodočašća i daju mu glavnu ulogu u religiji.

Tekst: Božica Ravlić