Mirsad Bećirović: Borilački sportovi za zdrav duh i snažno tijelo

 

Udruga slijepih USKA u suradnji s taekwondo klubom Ogulin, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa i desete obljetnice USKA-e, organizirali su demonstraciju borilačkih sportova i edukaciju djece i mladih u sportskoj dvorani Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu.

Tom prigodom članovi taekwondo kluba Ogulin, pod vodstvom trenera Čedomira Kosanovića, održali su trening sa slijepom osobom Mirsadom Bećirovićem, majstorom borilačkih vještina, hrvatskim reprezentativcem u judu za slijepe, karate reprezentativcem i državnim prvakom u taekwodno tehničkim formama. Uz demonstraciju taekwodno tehničkih formi u paru s Vanesom Bosilj, Mirsad je izveo i majstorsku taekwondo formu jitae.

Također je upriličena i demonstracija juda kao olimpijskog i paraolimijskog sporta s Romijom Radočaj Naglić. Uz to, prezentirane su tehnike kretanja uz pomoć dugog bijelog štapa te kretanje uz pomoć psa vodiča. Djeci je Mirsad darovao slikovnice o psima vodičima, a niti oni starijinisu ostali zakinuti jer su oni na dar dobili edukativne brošure 'Sportom za ljepšu budućnost' o sposobnostima i mogućnostima slijepih osoba. Demonstracija je završila uz prigodni domjenak i druženje.

Ova sportska manifestacija pokazatelj je kako je sport najbolji način integracije slijepih osoba u društvo te kako se kroz sport može najbolje ukazivati na status i prava slijepih osoba.

Pokrovitelj događaja bila je Karlovačka županija.

R. R. N.

 

Povezane vijesti