Naš ponos: Luka Baković i Ivan Mikulić osvojili zlatne medalje u para-taekwondou na Europskom prvenstvu u Turskoj

"Veseli me ova zlatna medalja. Posebice nakon što sam prošle godine u Moskvi postao svjetskim prvakom. Meni je tek 16 godina i doista uživam u ovom sportu", kaže Luka Baković


Hrvatski paraolimpijski odbor održao je večeras u VIP salonu Međunarodne zračne luke Zagreb tiskovnu konferenciju u povodu dolaska hrvatske reprezentacije sa 3. Europskog Para-taekwondo prvenstva za osobe s invaliditetom, održanog u turskoj Antaliji na kojemu su zlatne medalje osvojili Splićani Luka Baković i Ivan Mikulić.

"Veseli me ova zlatna medalja. Posebice nakon što sam prošle godine u Moskvi postao svjetskim prvakom. Meni je tek 16 godina i doista uživam u ovom sportu, za kojeg se nadam da će u Tokiju 2020. godine ući u obitelj paraolimpijskog programa," kazao je Luka Baković, član splitskog Galeba. Baković je u finalu kategorije do 75 kilograma pobijedio Azerbajdžanca Rovšana Rzajevea 5-3. Prije toga u polufinalu je bio bolji od Ukrajinca Jaroslava Paloka 10-5.

Zlato u Turskoj osvojio je i Ivan Mikulić koji nastupa za splitski klub ST-Kwan. U finalu kategorije preko 75 kg bio je bolji od Rusa Magomeda Magomedova 13-10. U polufinalu je porazio Rusa Aleksandra Lavrova 12-8, a u četvrtfinalu je bio bolji od Rusa Azamata Makijeva 'zlatnim bodom' nakon rezultata 8-8.

"Presudna je bila prva borba u kojoj sam pobijedio zlatnim bodom. Nakon tri neodlučene runde, krenuo sam na sve ili ništa i na kraju sam postao zlatni. Raduje me uspjeh u Antaliji, jer već imam i svjetsku medalju iz Moskve. Mnogo sam truda uložio u ovaj zlatni uspjeh i radujem se novim sportskim uspjesima već sljedeće godine, zaključio je Mikulić.

Hina

Foto: sportski.net.hr 

 

Povezane vijesti