Pep Guardiola: Ribery je najbolje pojačanje Bayerna u povijesti kluba

"Robben i Ribery su prije svega napadači, ali oni ispunjavaju i obrambene zadatke jer su potpuno posvećeni klubu. Navijači od njih stalno očekuju tri ili četiri gola, ali ne mogu svaku večer biti efikasni", kaže Pep


Trener njemačkog nogometnog prvaka Bayerna Pepe Guardiola smatra kako je Francuz Franck Ribery najbolje pojačanje u povijesti kluba.

"Franck je jedna od najboljih investicija u povijesti kluba i možda najbolji stranac," kazao je Guardiola u razgovoru za Bild.

Španjolski stručnjak je pohvalio i Nizozemca Arjena Robbena.

"Robben i Ribery su prije svega napadači, ali oni ispunjavaju i obrambene zadatke jer su potpuno posvećeni klubu. Navijači od njih stalno očekuju tri ili četiri gola, ali ne mogu svaku večer biti efikasni."

Bayern je u subotu pobijedio Bayer Leverkusen 1-0 golom Francka Riberyja u 51. minuti. Bio je to njegov stoti pogodak u dresu bavarskog kluba. Ribery je u Bayern stigao 2007. iz Marseillea za 25 milijuna eura. U 288 nastupa zabio je 100 golova osvojivši četiri njemačka naslova, Ligu prvaka, četiri njemačka kupa, Liga kup, dva njemačka Superkupa, europski Superkup, te klupsko svjetsko prvenstvo.

Hina