Boćanje osoba s invaliditetom: Održan 1. Memorijalni turnir 'Marijan Dobrinčić'

Darko Matić goste je upoznao s likom i djelom Marijana Dobrinčića, prvog sportaša iz Velike Gorice s invaliditetom koji se aktivno bavio boćanjem

 

U Velikoj Gorici se održao 1. Memorijalni turnir 'Marijan Dobrinčić' u organizaciji istoimenog boćarskog kluba osoba s invaliditetom i u suradnji sa Sportskim savezom Zagrebačke županije.
Na turniru u Gradskoj sportskoj dvorani sudjelovale su ekipe BK Željko Klepač URIHO, BKCPO Zagreb, BK Pulac iz Rijeke, BK Samobor i Sv. Nedelja te, naravno, boćari iz BKOSI Marijan Dobrinčić kao domaćini. Darko Matić goste je upoznao s likom i djelom Marijana Dobrinčića, prvog sportaša iz Velike Gorice s invaliditetom koji se aktivno bavio boćanjem.

U četiri kategorije nastupilo je više od dvadeset boćara. Rezultati nisu bitni, ali vrijedi istaknuti debitanticu Dariju Šulekić iz BKCPO Zagreb, kojoj je Darko Matić uručio pehar za najmlađu sportašicu Memorijalnog turnira.

Memorijal „Marijan Dobrinčić“ poslužio je Velikogoričanima kao svojevrsna proba za domaćinstvo prvog kola Hrvatske boćarske lige za osobe s invaliditetom koje će se održati krajem ožujka 2015. godine, ujedno i prvo državno natjecanje za sportaše s invaliditetom u Velikoj Gorici. Nakon završetka s boćarskim natjecanjima, domaćini su odvezli goste u muzej, gdje je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom postavljena izložba fotografija o sportašima s invaliditetom u Velikoj Gorici.
Izaslanstvo kluba položilo je cvijeće i upalilo svijeće na groblju u Novom Čiću gdje je posljednje počivalište prerano preminulog boćara Marijana Dobrinčića.

M. Damjanović

 

Povezane vijesti