Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora proglašen inovatorom godine za 2014.

Laskava titula potvrdila je sjajnu godinu za cjelokupni paraolimpijski pokret

U izboru uglednog časopisa SpotBusiness International, predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Sir Philip Craven, proglašen je inovatorom godine. Poznata i prestižna svjetska tiskovina prepoznaje pojedince unutar sportske industrije koji su svojim inovacijama i djelovanjem doprinijeli svijetu sportske industrije u protekloj godini.

SpotBusiness International dodijelio je priznanje Sir Philipu Cravenu zato što je ne samo sportskim, već i političkim te komercijalnim inovacijama učinio velik pomak u djelovanju Međunarodnog paraolimpijskog odbora kao krovne institucije koja objedinjuje sve sadašnje i buduće paraolimpijske talente. Sir Craven je svojim djelovanjem uveo mnoge promjene u načinu na koji se paraolimpijski sportovi tretiraju, također je senzibilizirao javnost na potrebu ulaganja u razvoj paraolimpizma.

Prema mišljenju mnogih, vođenjem ovogodišnjih najvećih Zimskih Paraolimpijskih Igara u Sočiju i aktivnim provođenjem politike mirotvorstva zaslužio je istoimeni naslov. Žiri sastavljen od pretplatnika časopisa SportBusiness International i sportskih stručnjaka stoga je, usprkos žestokoj konkurenciji u kojoj su bili čelnici vodećih svjetskih sportskih organizacija, jednoglasno donio odluku o njegovom proglašenju inovatorom godine. On je tom prilikom potvrdio koliko je to značajno priznanje ne samo za njega, već i za cijeli Međunarodni paraolimpijski odbor te je najavio daljnji aktivni angažman.

Laskava titula potvrdila je sjajnu godinu za cjelokupni paraolimpijski pokret. Opsežan članak o izboru za inovatora godine 2014. objavljen je u prosinačkom izdanju časopisa SportBusiness International.

Podsjetimo kako je Sir Philip Craven početkom rujna bio u Rijeci, došao je na obilježavanja 50. godina paraolimpijskog pokreta u Hrvatskoj. Ukazao je na bogatu Hrvatsku paraolimpijsku povijest i velikane paraolimpizma u Hrvatskoj.

 

M. Damjanović