Automobil budućnosti: BMW će uskoro predstaviti novu tehnologiju samostalnog parkiranja

Vozač koristi uređaj koji je poput sata omotan oko zglavka kako bi aktivirao program za parkiranje koji samostalno vozi automobil kroz katove parkinga dok vozač, koji je napustio svoje vozilo, obavlja svoje poslove


BMW-ov model i3 može se sam parkirati u višekatnoj garaži i novo električno minivozilo njemački će proizvođač automobila predstaviti početkom sljedeće godine.

Tehnologijom koju je BMW nazvao "daljinski poslužitelj za parkiranje (Remote Valet Parking Assistant)" upravlja se uz pomoć pametnog sata.

BMW će vozilo, koje koristi inovativne senzore kako bi otkrilo prepreke, predstaviti 6. siječnja na Consumer Electronics Show.

Minhenski proizvođač automobila kaže kako sustav kombinira informacije koje daju laserski skeneri i digitalni nacrt zgrade. Time je omogućeno izbjegavanje oslanjanja na GPS signale koji, prema BMW-u, nisu dovoljno precizni za navigaciju po višekatnim garažama.

Vozač koristi uređaj koji je poput sata omotan oko zglavka kako bi aktivirao program za parkiranje koji samostalno vozi automobil kroz katove parkinga dok vozač, koji je napustio svoje vozilo, obavlja svoje poslove.

Program prepoznaje dijelove parkinga poput rampi ili stupova i pouzdano zaobilazi svaku prepreku koja se neočekivano pojavljuje, poput nepropisno parkiranih vozila.

Jednom kad se vozilo uparkira ono se samo zaključa i čeka na poziv upućen preko pametnog sata ili glasa da izađe iz parkinga.

Hina

 

Povezane vijesti