Austrijanac Hirscher treći put zaredom Snježni kralj

Skijaški šampion iz Austrije Marcel Hirscher osvojio je uvjerljivo u obje vožnje slalom Svjetskog kupa na Sljemenu 

Hirscher, najbolji skijaš  prošle sezone, nakon prve vožnje je bio vodeći s velikom prednošću ispred Šveđana Mattiasa Hargina i Amerikanaca Davida Chodounskyja, koji je startao s brojem 26.
Doista nevjerojatno, pobijedio sam treći put zaredom i to je sjajno. Nevjerojatno je kako je staza dobro pripremljena, rekao je Hirscher nakon utrke.

Hirscher je briljirao u obje vožnje te je došao do pete pobjede ove sezone, a ukupno 28. u karijeri. Ovom pobjedom Austrijanac je preuzeo i vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Nijemac Felix Neureuther, koji je još uvijek vodeći u poretku slalomaša, završio je na drugom mjestu, a treći je bio Norvežanin Sebastian Foss Solevaag , što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Tridesetogodišnji Amerikanac, koji je sve iznenadio odličnim nastupom u prvoj vožnji i trećim mjestom, nije završio drugu utrku.

Najbolji hrvatski skijaš bio je Filip Zubčić, koji je zauzeo 15. mjesto, dok je Ivica Kostelić bio 18.

U prvoj vožnji sam puno riskirao, a sad u drugoj nisam toliko, no sve u svemu jako sam zadovoljan, prvi bodovi u slalomu, jako sam sretan. Publika je stvarno fenomenalna, najbolja na svijetu, čuju se od starta do cilja. Fenomenalno, jako sam sretan, uspio sam prvi put ući među 30 u slalomu. Možda sam trebao na livadi više riskirati, ali eto“, rekao je Zubčić.

Ovo mu je bila tek 14. utrka u Svjetskom kupu, i treći put ove sezone osvojio je bodove.

Moram biti zadovoljan. Nadam se da ovo nije moj zadnji nastup ovdje. Da se radi samo o publici, vratio bih se ovdje. Borba je rutina u našoj obitelji, mi ne odustajemo“, kazao je Ivica Kostelić, koji je prije utrke izjavio da bi bio zadovoljan plasmanom u top 15.

Noćna utrka na Sljemenu započela je minutom šutnje u spomen na poginule američke skijaše, koji su u ponedjeljak nastradali u Söldnu od snježne lavine.

Zagreb se ponovno Svijetu predstavio kao sjajan domaćin za velike sportske događaje kao što je Svjetski skijaški kup.

Otkako je prije desetak godina pokrenut skijaški projekt na Sljemenu, Zagreb iz godine u godinu bilježi sve veći posjet inozemnih turista.

Marko Damjanović