Dino Sokolović: Naš najbolji skijaš s invaliditetom spreman za velike rezultate u Kanadi

Dino je ove godine osvojio je srebro u slalomu te drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa sjedećih skijaša na završnici u St. Moritzu, što je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog skijanja osoba s invaliditetom

 

Nakon Zimskih paraolimpijskih igara u ruskom Sočiju 2014. godine, slijedi novo veliko natjecanje za skijaše s invaliditetom.

U kanadskoj Panorami od 28. veljače do 10. ožujka održat će se Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom. Hrvatska je u Sočiju imala dva predstavnika - Dinu Sokolovića i Damira Mizdraka – a naš najbolji skijaš s invaliditetom u konkurenciji sjedećih skijaša osvojio je 12. mjesto u veleslalomu. Naš drugi predstavnik Damir Mizdrak je u slalomu, u konkurenciji slijepih i slabovidnih, s vodičem Lukom Debeljakom ostvario 11. vrijeme utrke što je trenutačno najbolji hrvatski plasman u povijesti Zimskih paraolimpijskih igara.

Prije održavanja Svjetskog prvenstva u Kanadi Sokolović je ostvario niz dobrih rezultata u Svjetskom kupu. Na utrkama u švicarskom St. Moritzu bio je prvi i četvrti u slalomu, te peti i šesti u veleslalomu. Ostvarenim vremenima osvojio je drugo mjesto u slalomu te drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa sjedećih skijaša na završnici u St. Moritzu. Bio je to najveći uspjeh u povijesti hrvatskog skijanja osoba s invaliditetom.

Prema prikazanim vožnjama u proteklih nekoliko mjeseci, s opravdanjem od Dina Sokolovića možemo očekivati radosne vijesti s natjecanja u Kanadi.

Finalne pripreme za skijaško prvenstvo u punom su zamahu već nekoliko dana, Dino ne pokazuje znake umora, kao da i nema napornu sezonu iza sebe. Spomenimo da će se na Svjetskom prvenstvu u Kanadi natjecati oko 130 sportaša iz 30 zemalja svijeta.

Marko Damjanović

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

 

Povezane vijesti