Skijanje: Dino Sokolović blijedo startao na Svjetskom prvenstvu u Kanadi

Član monoski kluba Zagreb zadovoljan je ostvarenim rezultatom u Kanadi, a istaknuo je kako se ponovila situacija iz Sočija, kada su u jednom danu nastupile sve tri vrste invaliditeta, što je bitno oštetilo stazu

 

Najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, Dino Sokolović je u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom koje se održava u kanadskom skijaškom centru Panorama, smještenom u British Columbiji, osvojio 11. mjesto u superveleslalomu u konkurenciji sjedećih skijaša.

Dino je stazu Rollercoaster prošao s 3.72 sekunde zaostatka za pobjednikom Novozelanđaninom Coreyjom Petersom. Srebrna medalja otišla je u ruke Francuza Frederica Francoisa sa 79 stotinki sekunde zaostatka, dok je treći bio Amerikanac Andrew Earl Kurka.

Hrvatski paraolimpijac i član monoski kluba Zagreb zadovoljan je ostvarenim rezultatom na stazi u Kanadi, a i istaknuo kako se ponovo dogodilo isto kao i na prošlim Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju, a to je da su u jednom danu nastupile sve tri vrste invaliditeta, što je bitno oštetilo stazu.

Podsjetimo da će na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom nastupiti 130 skijaša i skijašica iz 30 zemalja u konkurenciji stajaćih, sjedećih te slijepih i slabovidnih natjecatelja. U subotu Dino nastupa u superkombinaciji. Veleslalom je na rasporedu u nedjelju 8. ožujka, a Sokolovićeva najbolja disciplina, slalom, na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva u utorak, 10. ožujka, u toj utrci Dino ima prigodu plasirati se među prva tri.

U protekla tri mjeseca, Sokolović je ostvario niz zapaženih rezultata. U prosincu je pobijedio u slalomu u austrijskom Kuehtelu ispred paraolimpijskog pobjednika Japanca Suzukija i Austrijanca Romana Rabla brončanog iz ruskog Sočija. Dva druga mjesta na podiju Sokolović je zauzeo u slalomskim utrkama Svjetskog kupa 10. i 11. siječnja u talijanskom Sestriereu. Vrhunac dosadašnje sezone i najveći uspjeh hrvatskog paraolimpijskog skijanja Sokolović je ostvario u švicarskom St Moritzu 5. veljače na završnici Svjetskog kupa s dva druga mjesta u poretku slalomaša i ukupnom poretku.

M. Damjanović

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti