Karatisti ponosni na europsko zlato

Zahvaljujući zlatnom odličju Hrvatska je na ljestvici osvajača medalja zauzela šesto mjesto u poretku od 25 zemalja čiji su se sportaši penjali na pobjednička postolja

Hrvatska karate reprezentacija je osvajanjem zlatnog odličja u ženskoj ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u Budimpešti nastavila kontinuitet osvajanja odličja na velikim međunarodnim natjecanjima.
"Ponosni smo na rezultat koji smo ostvarili. Veliki je to uspjeh za naš karate, a nama je bila čast boriti se i osvojiti zlato za Hrvatsku", rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ana-Marija Čelan, dok je njezina reprezentativna kolegica Azra Saleš, koja je u finalu protiv aktualnih svjetskih prvakinja Francuskinja ostvarila dragocjenu pobjedu, izrazila zadovoljstvo što je "sportskim zajedništvom dosegnut krov Europe".

O prvoj našoj zlatnoj medalji na seniorskom prvenstvu Europe u povijesti toga sporta govorile su i ostale hrvatske reprezentativke Ivona Tubić i Ana Lenard te izbornik Drago Galina.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan, koji je ponovno izabran za dopredsjednika Europske karate federacije, naglasio je kako se više očekivalo od naših predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji, ali da je sve nadoknađeno osvajanjem najsjajnijeg odličja u konkurenciji 550 natjecatelja iz 45 zemalja.

Zahvaljujući zlatnom odličju Hrvatska je na ljestvici osvajača medalja zauzela šesto mjesto u poretku od 25 zemalja čiji su se sportaši penjali na pobjednička postolja. Najviše odličja, ukupno deset, osvojila je Turska, dok je najviše zlata, četiri, osvojila Francuska.

Sljedeće, 49. EP u karateu, održat će se u svibnju sljedeće godine u Finskoj.

Hina

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL