Francuska: Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio broncu u višeboju

"Napravili smo još jedan višebojski ispit, ali i iskoristili priliku nastupati u sličnim uvjetima kakvi nas čekaju na Europskom prvenstvu u Montpellieru u travnju", kaže Filipov trener Igor Križimski

 

Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je treče mjesto na Ekipnom prvenstvu Francuske u višeboju.

Naš srebrni olimpijac nastupao je za klub Convention Gymnique de Lyon, a pravo nastupa u Rouenu imalo je 12 najboljih francuskih momčadi. Lyon je uz Udea imao i još dva velika imena, svjetskog prvaka na ručama, Uzbekistanca Antona Fokina, te aktualnog brončanog sa SP-a na konju s hvataljkama, Francuza Cyrila Tommasonea.

Filip je radio kompletan višeboj i skupio 86.200 bodova, no ono još zanimljivije je velikih 15.650 bodova na konju s hvataljkama na kojemu će nastupiti na skorašnjem EP-u u Montpellieru.

"Napravili smo još jedan višebojski ispit, ali i iskoristili priliku nastupati u sličnim uvjetima kakvi nas čekaju na Europskom prvenstvu u Montpellieru u travnju, ali i na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu na jesen. S ovime smo završili višebojsku polusezonu. Sada nas očekuju nastupi na Svjetskom kupu u Ljubljani i EP gdje će Filip raditi samo svoju najjaču spravu, konja s hvataljkama", izvijestio je iz Rouena Filipov trener Igor Križimski.

Hina
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

Povezane vijesti