Sljeme: Prezentacija snowboarda kao idealnog sporta za osobe s invaliditetom

Cilj inicijative bio je potaknuti osobe s invaliditetom te one manjih tjelesnih mogućnosti da usvajaju zdrave životne navike te osnaže svoj osobni, fizički i društveni razvoj

 

Na zagrebačkom Sljemenu organizirana je obuka snowboarda na Bijeloj stazi za osobe s invaliditetom.

Humanitarnu inicijativu organizirao je Centar za mlade 'Aktiviraj se' u suradnji s Jeti snowboard klubom te Skijaškim klubom za osobe s invaliditetom Sljeme. Cilj inicijative bio je potaknuti osobe s invaliditetom te one manjih tjelesnih mogućnosti da se ravnopravno uključe u redovne sportske aktivnosti, usvajaju zdrave životne navike te osnaže svoj osobni, fizički i društveni razvoj.

Program se sastojao od trosatne škole snowboardinga, a oni koji su se odlučili za skijanje, mogli su to učiniti u sklopu redovnog programa Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom Sljeme koji se provodi svakog vikenda na ovoj planini. Nakon završetka zabavnih sportskih aktivnosti, sudionici programa i gosti nastavili su druženje u opuštenoj atmosferi uz dodjelu nagrada.

Ako ima ljubitelja snowborda ili skijanja među osobama s invaliditetom, kontaktirajte ih na stranici www.skoisljeme.hrili na Facebook profilu (Skijaški klub za osobe s invaliditetom Sljeme).

M. Damjanović

Foto: Ana Žigman

 

Povezane vijesti