Dobar start: Prvi nastupi mladih skijaša s invaliditetom na međunarodnoj sceni

Voditelji skijaškog kluba za osobe s invaliditetom 'Sljeme' nisu imali pretjerano velika očekivanja u rezultatskom smislu, pa su bili ugodno iznenađeni s dvoje svojih predstavnika na pobjedničkom postolju

 

Dugo su mladi skijaši s invaliditetom čekali priliku da pokažu što znaju, a to su napravili na prvoj međunarodnoj utrci za mlade reprezentativce i članove skijaškog kluba za osobe s invaliditetom 'Sljeme'.

Natjecanje se odvija u austrijskom Saalbachu na homologiranoj FIS stazi, a u disciplini veleslaloma Hrvatsku su predstavljali Eva Goluža u kategoriji slabovidnih i slijepih skijašica s klasifikacijom B3 koju je kroz stazu vodila prof. Ana Žigman, Lucija Smetiško u kategoriji stojećih skijašica s klasifikacijom LW6/8-2, Lovro Dokić u kategoriji stojećih skijaša s klasifikacijom LW6/8-2, te u istoj kategoriji Marko Čanić s klasifikacijom LW3.

Ukupno je nastupilo 64 natjecatelja iz sedam zemalja - Austrije, Hrvatske, Nizozemske, Češke, Finske, Engleske i Njemačke.

Voditelji skijaškog kluba za osobe s invaliditetom 'Sljeme' nisu imali pretjerano velika očekivanja u rezultatskom smislu, pa su bili ugodno iznenađeni s dvoje svojih predstavnika na pobjedničkom postolju. Naime, Lucija Smetiško osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji, a 3. mjesto Eva Goluža i prof. Ana Žigman. Iako je Lucija bila njihov najmlađi predstavnik u Saalbachu, imala je najbrže vrijeme od svih hrvatskih natjecatelja.

M. D.

 

Povezane vijesti