Mojim ulicama u invalidskim kolicima by Marko Damjanović: Od Trga bana Jelačića do Vlade RH

S kamerom na glavi te uz asistenciju kamermana i montažera Stjepana Hojsaka, a pod redateljskom palicom Mladena Kristića, naš će novinar Marko Damjanović slati jasnu i glasnu poruku: Prilagodite naše ulice osobama s invaliditetom!


 

Svi mi koji se svakodnevno krećemo u invalidskim kolicima ponekad i par kilometara moramo duljim putem kako bi mogli doći do javnih objekata gdje se izdaju potvrde za ostvarivanje raznih prava koja nama, osobama s invaliditetom, pripadaju po zakonu i Ustavu. Kojeg li apsurda, te iste institucije koje bi nam trebale jamčiti prava često su nam nepristupačne!

Na ove i brojne druge teškoće redakcija In Portala pokušat će ukazati u video-rubrici 'Mojim ulicama u invalidskim kolicima by Marko Damjanović'. Naš novinar kreće se u električnim kolicima, besramno skupim, kojima vješto manevrira, ali uzalud mu i moderna kolica i vještina upravljanja kad se upusti u avanturu 'prometovanja' našim ulicama.

Pravo na mobilnost i pristupačnost temeljno je ljudsko pravo! Osobe u invalidskim kolicima u urbanim sredinama Lijepe naše to pravo često ne uživaju!

U novoj epizodi Marko Damjanović prelazi rutu od Trga bana Jelačića do zgrade Vlade RH na Markovom Trgu. Cilj mu je bio upoznati vlastodršce o položaju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Dok brojne skupine mogu s Trga bana J. Jelačića krenuti u prosvjed na Markov trg, osobama s invaliditetom to je neizvedivo zbog arhitektonskih prepreka. Na koje je sve barijere naišao naš novinar i tko mu je pomogao na putu do zgrade Vlade, pogledajte u drugom nastavku 'Mojim ulicama u invalidskim kolicima by Marko Damjanović'.

In Portal

Mojim ulicama by Marko Damjanović drugi dio